7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Toplu nikah coşkusu

Şanlıurfa Belediyesi, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları işbirliğiyle 63 çift için toplu nikah töreni düzenlendi.

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen resmi nikah töreni, El-Ruha Oteli'nde çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Nikah törenine gelen çiftler ilginç görüntüler oluştururken, bazı kadınlar utanarak yüzlerini gizledi. Bazı çiftler, nikaha çocuklarıyla birlikte geldi. Vali Yusuf Yavaşcan, eşi Ayla Yavaşcan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülender Açanal, belediye çalışanları ve davetlilerin katıldığı törende nikah memurluğu görevini üstlenen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Artık Şanlıurfa'da kadınlarımız resmi nikahsız kalmayacak. Kadınlar her alanda olduğu gibi iş alanında da oldukça başarı gösterdi. Ben bütün çiftlerimize mutluluklar diliyorum" dedi.

Nikah töreninin kendisini mutluğu ettiğini söyleyen Vali Yusuf Yavaşcan, "Bugün bu tablo karşında neşem yerine geldi. Beni oldukça mutlu kıldı. Bilindiği gibi Urfa kadına gereken değeri vermemekle bilinen bir yer olarak anılıyor. Kırsal kesimde kadınlar haklarından tamamen habersiz olarak yaşıyorlar. Bu nikah töreninde bunun sonucunu gözler önüne seriyor. Resmi nikah konusunda çok eksiklik var.

Nice binlerce kadınımız hiç bir garantisi resmi nikahı olmadan yaşamaktadır. Bunlar her hangi bir medeni haklarından yoksunlar. Bugün 63 çiftimiz medeni hukuk kanatları altına girmiş bulunmaktadırlar" diye konuştu.

Törende ilk olarak nikahları kıyılan 2 çocuklu Murat Yen ile Yıldız Yen çiftinin şahitliklerini, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile eşi Ayla Yavaşcan yaptı. 40 torunu olduğu iddia edilen 65 yaşındaki Ali Karakuş'un, yine kendisiyle yaşıt olan Fethiye Doğan'la 3. evliliğini yaptığı belirtildi. Basının yoğun ilgisi yüzünden yüzünü elleriyle gizleyen yaşlı çiftleri tebrik eden Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Genç çiftlerimize bir ömür boyu mutluluklar dileriz" temennisinde bulundu.

Nikah töreninde daha sonra nikaha katılan iki geline temsili olarak kına yakıldı. Vali Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülender Açanal, gelinlere kına yakarak ömür boyu mutluluklar diledi. Nikah töreni sonrası çiftler müzik eşliğinde dans ederek eğlendi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 19:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?