30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Trambolin keyfi

Şanlıurfa'da Haleplibahçe fuar alanında ilk kez kurulan trombolin gençlerin büyük ilgisini çekiyor.

Üzerinde 7 metre kadar zıplanıp akrobasi hareketlerinin yapılabildiği trombolin oldukça ilgi görüyor. Lunaparka gelen gençler adrenalinini yükseltmek için burada sıra beklerken, sağlık açısından bir zararı olmadığı bildirilen trombolin, son zamanlarda gençlerin sıkça eğlendiği bir spor haline gelmeye başlandı.

Trombolin işletmecisi Mehmet Çubukcu, Türkçe "zıp zıp" anlamına gelen trombolin sayesinde hem eğlenildiğini hem de spor yapıldığını söyledi. Trombolinin sakatlayıcı hiçbir unsurunun olmadığını belirten Çubukcu, sadece çocukların ve gençlerin değil 60 yaşın üzerindeki kişilerin ve yetişkin bayanların da tromboline bindiğini ifade etti.

Trombolinle yerden 7 metre yüksekliğe kadar çıkılabildiğini kaydeden Çubukçu, bu sporu kalp hastalarının yapmaması gerektiğini ifade ederek, "Sağlıklı olmayan insanlar bu sporu kesinlikle yapmamalı" dedi.

Çubukçu, trombolini yaklaşık 22 bin YTL'ye mal ettiklerini söyledi. Haftanın her günü açık olan trombolinin 5 dakikalık ücretinin 3 YTL olduğu belirtildi. Tromboline binen gençler, cambazlık hareketleri sergileyip içlerindeki enerjilerini dışa vuruyor.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 10:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?