30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Urfalı izcilerden Pakistan'a yardım

Şanlıurfa Şair Abdi İlköğretim Okulu İzci Grubu, kardeş ülke Pakistan'a yardım toplamak için kolları sıvadı.

Şair Abdi İlköğretim Okulu İzci Grubu, öğretmenleriyle birlikte Eyyüp Nebi Mahallesi'nde evleri ve işyerlerini gezerek Pakistanlı depremdezeler için yardım topladı. Küçük çocukların ailelerden aldıkları harçlıkları, depremzedelere bağışlamaları duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

İzci Grubu Başkanı Muharrem Çelik, "Pakistan'da yaşanan deprem felaketinden sonra sokaklarda kalan aç susuz insanlar için bizler minik izci grubumuzla bir yardım kampanyasını başlattık. Daha önce para yardım kampanyasını başlatmıştık. Bu yardım konusunda özellikle aileler çok duyarlılar. Varoşlar olmasına rağmen en fazla bu bölgede yardım topladık. Çünkü fakir insanların gönülleri oldukça zengin. Bizlerde fakir halkla birlikte acıları paylaşmak için bu kampanyayı başlattık" dedi.

Şanlıurfa Şair Abdi İlköğretim Okulu'nda eğitim gören bazı öğrenciler çekirdek, çikolata ve oyuncaklarını Pakistan için bağışladı. İzcilerin varoşlarda topladıkları kuru gıda yardım malzemelerinin okulda toplanıp önümüzdeki günlerde Pakistan'a gönderileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 15:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?