30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Urfalı 'rock'a bayıldı

Şanlıurfa Belediyesi'nin organize ettiği rock konserine gençler ilgi gösterdi. Bursa'dan gelen iki rock grubunun konserine katılan gençler, söylenen şarkılara kafa sallayarak eşlik etti. Bursa Nülifer Belediyesi Yerel Gündem 21 Gençlik çalışanlarının oluşturduğu Zivana ve Gün Işığı Rock Grubu, Şanlıurfa'da konser verdi.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından organize edilen konser, dün akşam Endüstri Meslek Lisesi spor salonunda gerçekleştirildi. Urfalı gençlerin büyük ilgi gösterdiği konseri Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe, Belediye Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Karadağ, Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Emiroğlu ve diğer daire amirleri de izledi.

Bursa'dan gelen grupların konsere başlamasıyla birlikte salonda büyük bir coşku yaşandı. Şanlıurfalı ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in türkülerinin de rock olarak seslendirildiği gecede gençler yerlerinde duramadı. Şarkılar eşliğinde eğlenen gençler, müziğin ritmine kendilerini kaptırarak bol bol kafa salladı. Konsere ilgi gösteren gençler, bu tür organizasyonların devamını beklediklerini ifade etti. Gecenin ilerleyen anlarına kadar müzik eşliğinde eğlenen gençler, zaman zaman da halaylar çekti.

Konserde konuşan Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Yücetepe, müziğin evrensel olarak düşünülmesi gerektiğini belirterek, köklü bir müzik kültürü olan Şanlıurfa'da rock müziğinin de mutlaka sevenleri olduğunu, özellikle daha çok gençlerin bu müziği sevdiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 10:37:43
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 10:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Eyyüp Sabri SABUNCU IP: 81.214.185.xxx Tarih : 14.09.2005 18:20:38
Öncelikle böyle organizasyonları şanlıurfamızda yaparak sosyal hayata canlılık kazandırma çabasında olan herkese teşekkür ediyorum.Bir şanlıurfalı rock sever olarak bu konserlerin devamını bekliyorum.Bir de bu tür organizasyonlarda tanıtım eksikliği gözlüyorum,özellikle gençlere bu konserlerin daha iyi duyurulması gerektiği kanaatindeyim.