30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Yardım kuyruğunda doğum sancısı

Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dağıtılacak olan gıda yardımı için kuyrukta bekleyen hamile bir kadının doğum sancıları tuttu. Hamile kadın, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şanlıurfa Valiliği SYDV tarafından yaklaşık 6 bin 500 aileye Kurban Bayramı öncesi gıda yardımı yapılmaya başlandı. 10 kilo makarna, 10 kilo bulgur, 10 kilo pirinç, 10 kilo sabun, 10 kilo mercimek, 7.5 kilo şeker ve sıvı yağdan oluşan yardım paketini almak isteyen vatandaşlar, sabah erken saatlerde SYDV önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sıcaklığın 8 derece olduğu Şanlıurfa'da çoğunluğunu bayanların oluşturduğu kadınlar kucaklarında bebekleriyle sırada bekledi.

Bu arada, sabahın erken saatlerinde 2 çocuğuyla birlikte yardım almaya gelen ve hamile olduğu öğrenilen bir kadını doğum sancısı tuttu. SYDV'de çalışan görevlilerin yardımcı olduğu kadının sancıları artınca olay yerine 112 acil servis ambulansı çağrıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan kadın, daha sonra çocuklarıyla birlikte ambulansa bindirilerek Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ambulansta görevli doktor, şoföre kadının hamile olduğunu ve yavaş gitmesi gerektiğini hatırlattı.

Bu arada, SYDV'de çalışan görevliler izdihamın yaşanmaması için itina gösterirken, yine de bazı kadınların sıra için tartıştıkları gözlendi. Yardım paketlerini alanlar, kiraladıkları sepetli motosikletle evlerinin yolunu tuttu.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 11:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?