8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Yaşlılara kuyruk işkencesi

Şanlıurfa'da maaşlarını alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren banka önlerine gelen yaşlılar, saatlerce yerde oturarak beklemek zorunda kaldı. Yaşlılar 200 YTL için kuyruk sıkıntısı çekmekten yakınırken, yetkililer, paraların ATM'lerden alınmasının yaşanan bu sıkıntıyı gidereceğini belirtti.

Şanlıurfa'da 3 aylık yaşlılık ve sakatlık maaşını almak için Ziraat Bankası Yenişehir Özel İşlem Merkezi'ne sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Maaş kuyruğunda açlıktan bitkin düşen onlarca yaşlı vatandaş kuru simit yerken, bir esnaf hayır için çay dağıttı.

Şanlıurfalı yaşlılar maaş kuyruklarında her 3 ayda bir çile yaşandığını söyledi. Baston, koltuk değnekleri; hatta gözleri görmeyen yaşlı kadınlar bile maaşlarını alabilmek için sıraya girerek saatlerce bekledi. Şanlıurfalı yaşlılar, bir türlü düzene girmeyen maaş ödemelerinin AB kapısındaki Türkiye'ye yakışmadığını söyledi. Bu durumun Türkiye için hoş olmadığını dile getiren yaşlılar, "Sabahın 02.00'sinden itibaren burada bekliyoruz. Her ay aynı çile. 200 YTL almak için saatlerce bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Yaklaşık 300 metreyi bulan maaş kuyruğunda yaşlılar hem açlıktan hem de yorgunluktan bitkin düşerek saatlerce yerde oturmak zorunda kaldı. Maaş kuyruğu en çok da simitçilerin işine yaradı. Sabah kahvaltısı yapmadan evden çıkan yaşlılar kuru simit yedi. Bazı vatandaşlar bitkin düşünce karayolunun orta refüjde oturarak dinlenmek istedi.

Öte yandan, Ziraat Bankası yetkilileri, yaklaşık 11 bin 500 kişinin yaşlılık ve sakatlık maaşı alacağını kaydederek, ödemelerin 8 gün süreceğini bildirdi. Yetkililer, kuyruk sıkıntısının da, ATM'lerin kullanılmasıyla giderilebileceğini söyleyerek vatandaşları uyardı.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 12:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?