30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Yaşlılık maaşı çilesi

Şanlıurfa'da maaşlarını alabilmek için sabahın erken saatlerinde banka önüne gelen yaşlılar, saatlerce yerde oturarak beklemek zorunda kaldı.

Açlıktan bitkin düşen kadınların yardımına hayırsever bir vatandaş yetişerek, içinde peynir olan ekmek dürümü dağıttı. 3 aylık yaşlılık ve sakatlık maaşını almak için Ziraat Bankası Yenişehir Özel İşlem Merkezi'ne sabahın erken saatlerinde gelen yaşlılar, saatlerce beklemek zorunda kaldı. Maaş kuyruğunda açlıktan bitkin düşen onlarca kadın soğuk yerde oturmak zorunda kaldı. Açlıktan bitkin düşen bir kadın hüngür hüngür ağladı. Şanlıurfalı yaşlılar maaş kuyruklarında her 3 ayda bir çile yaşandığını söyledi.

Bastonlarla, koltuk değnekleriyle ve hatta gözleri görmeyen yaşlı kadınlar bile maaşlarını alabilmek için sıraya girerek saatlerce bekledi. Şanlıurfalı yaşlılar, bir türlü düzene girmeyen maaş ödemelerinin AB kapısındaki Türkiye'ye yakışmadığını söyledi. Bu durumun Türkiye için "hiç de hoş olmadığını" belirten yaşlılar, "Kış gününde 190 YTL (190 milyon lirayı) almak için saatlerce bekliyoruz" dediler.

Bu çileyi her 3 ayda bir yaşadıklarını söyleyen yaşlılar, yetkilileri suçladı. Banka yetkilileri de "ATM'yi kullansalar bu olaylar olmayacak" diye kendilerini savundu.

Yaklaşık 500 metreyi bulan maaş kuyruğunda yüzlerce yaşlı erkek ve kadın hem açlıktan hem de yorgunluktan bitkin düşerek saatlerce yerde oturmak zorunda kaldı. Yarım ekmek içerisine peynir koyarak dürüm yapan hayırsever vatandaş, dürümleri yaşlılara dağıttı. Dürümleri alan yaşlı kadınlar, "Sabahın erken saatinden beri bekliyorduk. Hayırsever vatandaş bize ekmek dağıttı. Allah ondan razı olsun" dediler.

Polisler olası trafik kazalarını önlemek için karşıdan karşıya geçmekte olan yaşlı kadınlara yardım etti. Şanlıurfa'da her 3 ayda bir 190 YTL yaşlılık maaşı, 385 YTL sakatlık maaşı dağıtılıyor.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 13:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adil taş IP: 85.98.33.xxx Tarih : 28.05.2008 23:27:05

sakat maaşını verilmesi lazım