7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Yıl sonuna kadar susuz ve yolsuz köy kalmayacak

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde bu yılın sonuna kadar hiç bir köyde yol ve susuzluk yaşanmayacağı bildirildi. Havaların ısınmaya başlanmasıyla birlikte Kaymakamı Seddar Yavuz'un talimatlarıyla köylerde yol ve su çalışmalarına başlanıldı.

Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, "Siverek'te 122 sondaj kuyusu ihalesini bitirdik. Kuyuların açılması için 5 ay süre verildi. Su çıkan kuyunun hemen şebekesini en kısa zamanda döşeyeceğiz" dedi.

Yavuz, "Şu ana kadar 122 köye şebeke suyunun verilmesiyle birlikte toplam 244 köyümüz suya kavuşacak. Sondaj kuyusundan suyu çıkmayan köylere de gölet oluşturup içme suyunu büyük şehirlerde olduğu gibi farklı bir projeyle içme su sorununu çözeceğiz" dedi. 2006 yılı içersinde 268 kilometre köy yolunun stabilize köy yolu projesiyle genişletilerek, bu rakamı 450 kilometre çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi. Medeniyetimizin yegane ölçüsü temizlik ve su olduğunu açıklayan Yavuz, "Artık analarımızı bacılarımızı bu su sıkıntısından kurtaracağız. Her evin mutfağına kadar suyu çekeceğiz. Artık bu ilkel hayat, yıl sonunda tarihe karışacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 19:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?