4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Almanya'ya ihraç yapıyorlar

Siirt’te faaliyete geçen bir tekstil atölyesinde üretilen ürünler Almanya’ya ihraç ediliyor. Atölyede 120 işçi çalışıyor. 

BAY 99 Tekstil adıyla Kurtalan yolu üzerinde faaliyete geçen atölyeyi gezen Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, atölyenin sahipleri Bahattin Mergen ve Yusuf Kamburu sanayinin akıncılarına benzetti. Vali Mutlu, “En iyi bilen, gören ve uygulayandır. Sizler bu alanda öncüsünüz. Tıpkı Osmanlı döneminde olduğu gibi sizlerde sanayin akıncılarısınız. Vatandaşımız aş ve iş istiyor. İstihdam noktasında atılım yapmak gerekiyor. Sizler bu alanda atılım yapmış ve ilk etapta 120 vatandaşımıza istihdam imkânı sağlamışsınız. Sizleri canı gönülden kutluyor ve destekliyorum. Eğitimle ilgili problemlerimizi % 90 halletmiş durumdayız. Bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Sizlerde iş imkânı sağlayarak onun mutluluğuna vesile oluyorsunuz. Ülkemizde işsizlik oranı % 9.5 düzeyinde iken, bu oran İlimizde % 10 düzeyindedir. Bunu aşağıya çekmeye yönelik girişimler yapılmalıdır. Bu konuda tüm iş adamlarına çağrımı yineliyorum. Gelin Siirt’te yatırım yapın” dedi. 

Tekstil atölyesinin sahiplerinden Bahattin Mergen muhabirimize yaptığı açıklamada Almanya da bir ortakları daha bulunduğunu belirterek, “Ürettiğimiz fason ürünleri Almanya da ki ortağımız aracılığıyla bu ülkeye ihraç ediyoruz. Çin tekstili ile baş edebilmek için Edirne ve İstanbul da ki tesislerimizi Siirt’e taşıdık. Siirt’te ucuz ve kaliteli bir iş gücü var. İşçilerimizin bir bölümü bu sektörde İstanbul da çalışan Siirtlilerden oluşuyor. Bunların arasında da yıllar sonra iş bulabildikleri için kendi memleketlerine döndüler. Gençlerimiz iş bulamadıkları için büyük şehirlere göç ediyordu. Şimdi ise kurduğumuz bu tesis sayesinde tersine bir göç sağladık. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk vesilesidir” şeklinde konuştu. 

Hedeflerinin 500 işçi çalıştırmak olduğu kaydeden Mergen, bununla birlikte ayda bir milyon parça üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 12:42:07
Güncelleme :28 Nisan 2006 Cuma 12:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?