4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Belediye'den su seferberliği

Siirt Belediyesi Başkanı Mervan Gül, kentin merkez ve bağlı köylerinde içme suyu sorununun çözümü için çalışmalara başlandığını söyledi.

Başkan Gül, Siirt'te şimdiye kadar çözülemeyen içme suyu sorununu ortadan kaldırmak amacıyla ilkbaharın başında çalışmalara start verileceğini, sorun çözülene dek çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirtti. Son yıllarda bölgede yaşanan kuraklık ve yağışların azlığı sebebiyle su sıkıntısı çeken merkez mahalle ve bağlı köylerde ciddi bir çalışma başlatacaklarını ifade eden Mervan Gül, "Yıllardan beri Siirt'te ciddi bir sorun teşkil eden içme suyu sorunu büyük sıkıntı yaşatmaktadır.

Bu sıkıntılar, özellikle yaz aylarında daha da artmaktadır. Alman Kalkınma Bankası'nın (KFW) belediyemize hibe ettiği 32 milyon euroluk gelirle merkez mahallelere ve bağlı köylere su şebekeleri ve su hatları çekeceğiz. Biz bu sorunu kökten, kalıcı bir şekilde çözme amacındayız. Bunun için de toplu bir çalışma başlatmayı düşünüyoruz. Belediyemiz ve SİSKİ Müdürlüğü ile mahalle ve merkeze bağlı yakın köylerle ilgili bir ortak toplantı hazırlayıp, konuyla ilgili projeler hazırlayacağız. Hazırlanan projeler, merkez mahallelerden başlamak üzere uygulamaya konulacak" dedi.

Vatandaşı, temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturma amacında olduklarını söyleyen Başkan Gül, "Siirt'te başta gelen sorunlar arasında olan içme suyu sorunu kökten çözülecek ve kentin 50 yıllık su sorunu bitecek. İçme suları konusunda hazırlanacak projeler için gerekli olan boru ve diğer malzemeler toplu olarak alınacak. Çalışmalara bu yılın ilkbaharından itibaren start verilecek ve tamamlanıncaya kadar aralıksız olarak sürdürülecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 18:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?