3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

İşadamlarına iftar yemeği

Vali Hüseyin Avni Mutlu, “Köylerin altyapılarının tamamlanması ve köylülere gelir getirici projelerin uygulanması gerekiyor. Buna ilişkin çalışmamız var. Bu çalışmaları önümüzdeki bir iki yıl içinde gerçekleştireceğiz” dedi.

Vali Mutlu, Polisevinde Siirtli işadamlarına bir iftar yemeği verdi. İftar yemeğinden sonra yapılan sohbette; işadamlarıyla eğitimden, sanayiye kadar değişik konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Mutlu, şunları söyledi: “Siirt’in çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Sorunları gözümüzde fazla büyütmeyelim. Bütün sorunlar çözülür. Yeterki Allah güzelliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyen kötü kişilere fırsat vermesin. Gücümüzü birlik ve beraberlikten alıyoruz. Birlik, beraberliğin ve huzurun önemini en fazla işadamları biliyor. İşadamları olmadan, mevcut pastayı büyütmek, işsizliği azaltmak mümkün değildir. Bu ülkenin mutluluğu ve geleceğinin garantisi işadamlarıdır.

O nedenle işadamlarını fevkalade önemsiyoruz. Yaptıkları her yatırımı takip ediyor ve her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Devletimizin, milletimizin ve insanımızın siz işadamlarından beklentisi çoktur.”

EĞİTİMDE KALİTENİN YÜKSELMESİ SORUNLARI ÇÖZER

Vali Hüseyin Avni Mutlu, eğitimde kalitenin yükseltilmesi için çaba harcadıklarını belirterek, “Eğitim kalitesinin yükseltilmesi sorunları çözer. Eğitimde birçok alanda durumumuz iyidir. İlimizde ilköğretim ve lise binaları açısından önemli bir sıkıntımız yok. Anadolu Liselerimiz, Fen ve Anadolu Öğretmen Liselerimiz var. Çabamız eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve ortaöğretimde okullaşma oranını yükseltmektir.

Halkın bütün sorunlara olduğu gibi, eğitim sorununa da sahip çıkması lazım. Ortaöğretimde okullaşma oranı yükseltildiği ve halkımızın da bu coşkulu isteği göz önünde bulundurulduğunda; İlimizde eksikliği fazlasıyla hissedilen üniversite kurulacaktır. Polis Eğitim Merkezi önümüzdeki yıl 250 öğrenci ile öğretime başlayacak ve bu sayı 400’e çıkacak” dedi.

KÖYLERE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

Vali Mutlu, halkımızın önemli bir bölümünün halen köylerde yaşadıklarına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Köylerimizin altyapı sorunlarını çözmemiz ve köylümüze gelir getirici çalışmalar gerçekleştirmemiz gerekiyor. Buna ilişkin projelerimiz var. Bu projelerimizi önümüzdeki bir iki yıl içerisinde uygulamaya koyacağız. Fıstığın yanı sıra bademciliği de geliştirebiliriz. Köylerin altyapı sorunlarının başında gelen içme suyu ve yol sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarımız sürüyor. Son dört ayda bu alanda 4 trilyon tutarında harcama yapıldı. Bu çalışmaları arttırarak önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz.”

SİİRT, BÖLGENİN KUTUP YILDIZIDIR

Vali Hüseyin Avni Mutlu, işadamlarıyla sohbetinde tarihsel gelişimi içerisinde Siirt’in konumuna da değinerek, “Siirt, bölgenin kutup yıldızı olması gerekiyor. Çünkü Siirtliler ticareti biliyor. Tekrar ediyorum en büyük sermayemiz olan birlik ve beraberliğimizi bozmadan Siirt’in parlak konumuna gelmesi için çaba harcamamız gerekiyor. Siirtli olmak büyük bir sorumluluk ve şereftir. Bunun hakkını vermemiz gerekiyor. Siirt’i ve Siirtliyi seveceğiz ve Siirt’in gülen yüzünü hep birlikte tekrar oluşturacağız” dedi.

Vali Mutlu işadamlarına son olarak; dost ve kardeş ülke Pakistan’da meydana gelen deprem nedeniyle yardım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Daha sonra iftar yemeğine katılan işadamları Vali Mutlu’ya çeşitli konulardaki görüşlerini ilettiler. Öte yandan Siirt’te misafir olarak bulunan Ankara SİDAV Başkanı Yılmaz Helvacıoğlu, mülkiyeti Hazineye devredilen Tekel Hizmet Binasına ait arazide çok modern bir eğlence ve alışveriş merkezi önerisinde bulunurken, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu ise, işadamlarının sektörel bazda bir araya gelerek, yakında hizmete girecek olan Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmaları önerisinde bulundu.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 15:22:40
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 00:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?