4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Bal üreticileri birliği kuruldu

Siirt Valiliği'nin girişimleriyle Pervari ilçesinde 'Bal Üreticileri Birliği' kurulması, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından onaylandı.

Pervari ilçesindeki 16 bal üreticisinin ilçede bulunan bal üreticilerine yönelik eğitim ve yayım hizmetlerinin yapılması, üretim teknikleri, hasat, depolama ve paketleme konularında teknik destek sağlanması, kalitesiz balların Pervari balı olarak piyasaya sürülmesini önleme ve pazar bulma gibi faaliyetlerde bulunmak amacıyla yaptığı girişim sonuç verdi. Tarım İl Müdürlüğü vasıtasıyla hazırlanan birlik tüzüğü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından onaylandı.

Siirt Valisi Necati Şentürk, yapılan çalışmalarla Pervari balını markalaştırmak istediklerini belirterek, "İklim ve doğa şartları olarak Pervari yöresi organik bal üretimine çok müsaittir. Girişimlerimiz sonucunda kurulan Bal Üreticileri Birliği'ni organik bal üretimine geçilmesi için özendiriyoruz. Böylece ihracatta karşılaşılan sorunlar büyük ölçüde aşılmış olacaktır. Tüm bu çalışmalarımızın sonunda da enerji kaynağı olan Pervari balını markalaştırıp ekonomik olarak geri kalmış olan bu bölgenin
kalkınmasını sağlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 11:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?