4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İşadamlarına yatırım çağrısı

Siirt Ziraat Odası (SZO) Başkanı Gündüz Tanık, Siirtli işadamlarına yatırım çağrısında bulundu.

SZO Başkanı Gündüz Tanık, Siirt'in her yönüyle geri kalmış bir il olduğunu ifade ederek, Siirt adına siyaset yapan Siirtli işadamlarına yatırım yapma çağrısında bulundu. Tanık, kentin tarihi ve tarımsal zenginliklerinin ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek, "Bilindiği gibi ilimizin ekonomisi, tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. İlimizin kalkınması için bu sektörde yatırım yapılması gerekiyor. Tarım ve hayvancılık geliştiği takdirde, tarımsal sanayi de gelişecek ve istihdam olanağı artacaktır. İlimizde büyük sorun olan işsizlik, Siirtimiz'de yapılacak yatırımlarla giderilebilir ve büyük illere yapılan göçler engellenebilir" dedi.

Yatırımsızlığın kenti büyük ekonomik ve sosyal çöküşe sürükleyeceğini savunan Tanık, "Siirt, yatırım görecek kadar şirin bir il, ekonomik kazanç elde edebilecek bir kenttir. İlimizdeki ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle halkımız sürekli göç etmekte ve farklı arayışlar içerisine girmektedir. Bu insanları topluma kazandırmak için yatırım ve çalışmaların acil olarak yapılması gerekmektedir. Siirt dışında yaşayan ve 'Ben Siirtliyim' diyen iş adamlarına sesleniyorum: Gelin kardeşim, bu memleket bizim, başkasının değil. Memleketimizi elbirliğiyle kalkındıralım. İlimizin ciddi anlamda yatırım ve önemli çalışmalara ihtiyacı vardır. Yurdumuzun bu güzel köşesine yatırımların yapılmasını ve kalkınmasını bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 17:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet oğuz hizmet büro IP: 85.99.187.xxx Tarih : 21.04.2006 09:22:53
sayın başkan yorumlarınıza katılıyoruz. sizleri sonuna kadar destekliyoruz. ve her zaman seninleyız.Memleket için gündeme getirdiğiniz bu konu için sizlere tekrardan teşekkür ederiz. MEHMET OĞUZ HİZMET BÜRO MUHASEBECİ.