3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

'Bir köşede unutulduk'

Bugüne kadar bölge şartlarına uygun yatırım yapılmadığını söyleyen Siirt Ziraat Odası (SZO) Başkanı Gündüz Tanık, "Bir köşede unutulmuşluğun sıkıntısını çekiyoruz. Devletten yatırım bekliyoruz" dedi.

SZO Başkanı Tanık, kalkınmada öncelikli iller arasında bulunan Siirt'te, bugüne kadar bölge şartlarına göre yatırım yapılmadığını ileri sürdü.

Başkan Tanık, gerek ekonomik potansiyeli, gerekse coğrafi konumu itibariyle büyük imkanlara sahip olan Siirt'ten yeterince faydalanılmadığını ifade ederek, "Siirt'in geri kalmışlığını hep birlikte aşalım. Bu fırsatları değerlendirmek hepimiz için büyük görev ve sorumluluktur. İlimiz geniş bir tarih ve kültüre sahiptir. Ancak buna rağmen yıllardır bir köşede unutulmuşluğun, geri kalmışlığın sıkıntılarını çekiyoruz. İlimiz küçümsenmeyecek derecede tarımsal potansiyele sahiptir. Gelin hep birlikte milli gelirimizi artıracak şekilde yatırımlarımızı bu güzel memleketimize yapalım. Artık sanayileşme ve endüstrileşme önünde tüm engelleri aşma günüdür; ama Siirt'i ne dinleyen var ne anlayan" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 13:55:36
Güncelleme :1 Eylül 2005 Perşembe 14:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?