3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Mutlu'dan istihdama destek

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, beraberinde İl Emniyet Müdürü Şevket Taşdelen ile birlikte ilimizde bulunan Sirteks Tekstil Fabrikası, Bilim Otomotiv, Şekerci Gıda, Uzerkan Metal Sanayi, Lokum Şekerleme Fabrikası ve Küçük Sanayi Sitesini gezerek, esnafın sorunlarını dinledi ve görüşlerini aldı.

İlk olarak başta İngiltere ve İspanya’ya fason tişört ihracatı yapan ve 160 kişinin çalıştığı Sirteks Tekstil Fabrikasını ziyaret eden Vali Mutlu, burada çalışan işçilerle sohbet etti. Daha sonra Fabrika Müdürü Nihat Doğan’dan tesis ve üretilen ürünler hakkında bilgi aldı. Dünyada marka kabul edilen Lotto, Zara, Adams ve Marshal firmaları için tişört, mont ve kot pantolon başta olmak üzere çeşitli ürünlerin fason üretimi yaptıklarını belirten Nihat Doğan üretilen malları çok sayıda Avrupa ülkesine ihraç ettiklerini söyledi. Vali Hüseyin Avni Mutlu, fabrikayı çok beğendiğini, burada üretilen malların çeşitli Avrupa ülkelerine ihraç edilmesinin kendisini fevkalade mutlu ettiğini belirterek, “Çünkü Avrupalılar kaliteden asla ödün vermezler. Dolayısıyla bu tesiste üretilen tekstil ürünlerinin çok kaliteli olduğunu gösteriyor” dedi. Önümüzdeki Ekim ayında da yeni fabrikanın kaba inşaatının biteceğini belirten Vali Mutlu, ilk etapta 180 kişiye daha iş istihdamı olanağı sağlayacak çalışmaları yakından takip ettiğini sözlerine ekledi.

Ardından Siirt Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve oto satış ve servis sahibi Kemal Bilim’i ziyaret eden Vali Hüseyin Avni Mutlu burada da bir müddet incelemeler yaptı. Satış ve bakım servisinde halen 30 kişi çalıştırıldığı ve ekim ayında hizmete girmesi planlanan Hyundaı satış ve servisi için de 20 kişi daha işe alınacağı firma yetkilileri tarafından açıklandı.

VALİ MUTLU, SANAYİCİLERİ DİNLEDİ
Son olarak Küçük Sanayi Sitesini ziyaret eden Vali Hüseyin Avni Mutlu, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mansur Özkılıç, üyeler ve çok sayıda iş yeri sahibi ile sohbet etti ve problemlerini dinledi. Kooperatif Başkanı Mansur Özkılıç, Siirt çarşısında kalan esnafın siteye gönderilmesi, yol ve kaldırımların yapılması, site girişine trafik açısından büyük öneme sahip kavşağın biran önce yapılması, bölünmüş yolun yapımı esnasında yol ortasında kalan ve sıkıntıya yol açan su isale hattının yenilenmesi konularında Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya bilgi vererek, yardım ve destek istedi. Sanayi esnafının da ekonomik krizden büyük oranda etkilendiğini, sitede bulunan bazı dükkanların depoya dönüştürüldüğünü belirten Özkılıç, mutlaka tedbir alınması gerektiğini dile getirdi.

Vali Mutlu, Siirt’e yatırım yapacak sanayicilere yardım etmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, “İlimizde istihdama yönelik her türlü çalışmayı destekleyeceğiz” dedi.

Küçük sanayi sitesi ile ilgili bir takım sorunların olduğu, fakat bu sorunların giderilmesi noktasında ilgili dairelere hem talimat vereceğini hem de takipçisi olacağını belirten Vali Mutlu, “siz sanayi esnafımızın da önemli sorunları var ve bu sorunlara çözüm aramak için buradayız” dedi.

Hifzullah Eryeşil-KENTHABER
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 14:28:16
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 23:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?