4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Başkent müziğe doyacak

Ankara’da ilk kez yapılacak olan AnkiRockFest Open Air festivalinde Ankara yedi gün sallanacak. 

Düşyolu Organizasyon ve Edom Müzik Yapım organizasyonun ortaklaşa düzenlediği Rock festivali 28 mayıs 3 haziran tarihleri arasında Anatolia Show Land’in açık alanında yapılacak.
Türkçe sözlü rock müziğin çok sayıda sanatçısının sahne alacağı festivalde Moğollar, Demir Demirkan, Duman, Kargo, Özlem Tekin,Teoman, Haluk Levent, Ogün Sanlısoy gibi ustalar da Ankaralılar'a unutulmaz saatler yaşatacaklar. 

Organizasyonla ilgili Düşyolu Organizasyon’dan Esin Uğantaş’ın yaptığı açıklama;

AnkiRockFest Open Air 28 Mayıs – 03 Haziran tarihleri arasında Ankara’nın merkezi yerinde Bahçelievler’de Milli Kütüphane karşısındaki Anatolia Show Land’in açık kısmında gerçekleşecek.

28 Mayıs Pazar günü başlayacak olan etkinlikte ilk gün Şarap, Metropolis ve Duman sahne alacak. Anima, Çilekeş ve Kargo ile 29 Mayıs Pazartesi devam edecek festivalimizde her gün üç ya da dört müzik grubu sahne alacak.

Ankara için bir ilk olan açık hava rock festivalimizde ilk yıl olması ve festival alanının şehir merkezinde yer alması nedeniyle, seyirciler için çadırla konaklama olanağı olamayacak. Fakat bir sonraki yıl bu konuda da projeler geliştirilip festivalimiz konaklamalı bir yapıya bürünecek.

Biletix tarafından satışa çıkan festival bileti 23 Mayıs gününe kadar, gün başına 15 YTL olarak belirlendi. Kombine bilet almak isteyenler ise avantajlardan yararlanacak ve tüm festivale 60 YTL’den aldıkları kombine bilet ile katılabilecekler.

Festival alanında tüm sponsorların standları olduğu gibi, festival süresince katılımcılar ekonomik fiyatlarla yiyecek ve içecek temin edebilecekler. Ayrıca büyük festivallerin korkusu temizlik ihtiyacını gidermek için gerekli olan lavabolar, çok sayıda ve son derece modern yapısıyla katılımcılara hizmet edecek şekildedir.

TV sponsorluğunu Dream TV, radyo sponsorluğunu da FM 93 Radyovizyon’un üstlendiği festivalimizde gün boyu değişik etkinlikler de düzenlenecek. Konser alanı 18:00’da açılacak ve 24:00’a kadar konserler devam edecek. Gece biten konserlerden sonra Ankara’nın semtlerine ulaşım kolaylığı sağlanacak" dedi 

İşte festivalde sahne alacak gruplar (alfabetik sıra ile); 



Anima – Aydilge – Aylin Aslım – Çilekeş – Deja-Vu – Demir Demirkan - Derin6 – Direc-T – Duman – Grizu – Haluk Levent – Karakedi – Kargo – Manga – Metropolis – Moğollar – Nem – Ogün Sanlısoy - Özlem Tekin – Pamela Spence – Serdar Öztop – Şarap – Teoman – Yakup ve Yüksek Sadakat . 
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 10:30:49
Güncelleme :28 Nisan 2006 Cuma 10:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet naim cengizoğlu IP: 88.226.71.xxx Tarih : 28.04.2006 14:03:04
SAYIN BASBAKANIM ANKARA MÜZİĞE DOYUYOR AMA BİZ AĞRI HAMURLULAR DEĞİL MÜZİK SUYA HASRETİZ TAM BİR AYDIR SAYIN BELEDİYE BASKANIMIZ BUNA Bİ CARE BULURSA SUYUMUZDA GELİRSE SEVİNECEĞİZ AMA... BUNA Bİ CARE SİZ BULSANIZ SEVİNİRİZ YAPACAKLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM HAMUR HALKI ADINA