4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Başkentte kültür-sanat

Ankara Devlet Tiyatrosu, Haldun Taner'in ünlü eseri "Keşanlı Ali Destanı"nı 20 yıl aradan sonra başkentli sanatseverlerle buluşturuyor.

Promiyeri 6 Şubatta gerçekleştirilen oyun, 11, 13 ve 16 Şubatta Çayyolu Sahnesi'nde perde açacak.

Yalçın Tura'nın müzikleriyle izleyici karşısına çıkan oyunda, orkestrayı Kemal Günüç yönetiyor. Bugüne değin Rüştü Asyalı, Engin Cezzar gibi ustaların canlandırdığı Keşanlı Ali'yi bu kez Tolga Tekin izleyiciyle buluşturuyor.

Ankaralı tiyatroseverler bu hafta Van Devlet Tiyatrosunun "Inshmore'un Yüzbaşısı", Adana Devlet Tiyatrosu'nun ise "Babaannem Yüz Yaşında" adlı oyunlarını izleme olanağı bulacaklar.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 15 ve 16 Şubatta gerçekleştireceği konserlerinde Prokofief ve Brahms'ın eserlerini seslendirecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi, 14 Şubat Sevgililer Gününü aşk şarkılarının yorumlandığı özel bir konserle kutlayacak.

ADT, bu hafta değişik sahnelerinde 13 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 5 yapıtla seyirci karşısına çıkacak.

Başkentte hafta boyunca yapılacak sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

OPERA SAHNESİ: Ankara Devlet Opera ve Balesi yarın akşam perdelerini Verdi'nin "Nabucco" operası için açacak.

Verdi'nin konusu Kudüs'te geçen görkemli eserini Gürçil Çeliktaş sahneye koydu. Eserde, orkestrayı Dario Lucantoni ile Sunay Muratov dönüşümlü olarak yönetiyor.

12 Şubatta 2 perdelik "Çalıkuşu" balesi izleyici karşısında olacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi, 14 Şubat Sevgililer Gününü özel bir konserle kutlayacak. Konserde Bujor Hoinic yönetimindeki orkestra aralarında Bizet, Giordano, Gounod, Kalman, Donizetti, Wagner ve Prokofiev'in bulunduğu ünlü bestecilerin eserlerini yorumlayacak.

Opera Sahnesi'nde 15 Şubatta ise Çaykovski'nin "Fındıkkıran' balesi sahnelenecek.

OPERET SAHNESİ: Poulenc ve Menotti'nin birer perdelik yapıtlarından oluşan "İnsan Sesi-Telefon" operası 13 Şubatta izlenebilecek.

CSO KONSER SALONU: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 15-16 Şubatta vereceği konserde Prokofief ve Brahms'ın eserlerini seslendirecek. Şef Gerard Oskamp yönetimindeki konserlere viyolonsel sanatçısı Alexander Rudin solist olarak katılacak.

BİLKENT KONSER SALONU: Bilkent Senfoni Orkestrası'nın 10 Şubatta gerçekleştireceği konseri şef Emil Tabakov yönetecek. Orkestra konserde, Mahler'in "Senfoni No.9 Re Majör" eserini yorumlayacak.

SHERATON OTELİ: İtalyan Kültür Merkezi ve Ankamall Alışveriş Merkezi 14 Şubatta Sanat "AŞK"ına adlı konser düzenleyecek. Konserde Gruppo Nostalgia İtalyan aşk şarkılarını seslendirecek.


SİNEMA


Sinema tarihinin en vahşi karakterlerinden Hannibal Lecter'in gençlik yıllarını konu alan "Hannibal Doğuyor" izleyiciyle buluştu.

İşkence edilerek öldürülen genç bir kadının katilinin peşindeki iki polisin hikayesi "Cehennem Çiçeği" de sinema salonlarındaki yerini aldı.

Haftanın yeni filmlerinden "Hırsız", ofisini soyan hırsızın peşindeki mimarın macera dolu mücadelesini beyazperdeye taşıyor.

Özel bir lisenin basketbol takımındaki 7 gencin serüvenlerini konu alan "Neşeli Gençlik" de gösterime girdi.


SERGİ


Ressam Baran Kamiloğlu'nun "gecekondu mahallelerinin sonu" olarak tanımladığı iş makinelerini resmettiği çalışmalarından oluşan sergi, Anadolu Ajansı Sanat Galerisinde görülebilir.
A.A
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 11:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?