4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Bilkent Senfoni'nin yeni CD'si piyasada

Bilkent Senfoni Orkestrası'nın dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ve Fransız Şef Alain Paris ile kaydettiği CD, tüm dünyada müzikveserlerin beğenisine sunuldu. 

Jules Massenet'nin 'Piyano Konçertosu', Cesar Franck'ın piyano ve orkestra için 'Senfonik Çeşitlemeler'i ile 'Les Djinns' senfonik şiirinin yer aldığı CD, Alpha Production'dan çıktı. Aralık ayında Bilkent Konser Salonu'nda yapılan stüdyo kayıtları ile Fransız müziğinin temsilcilerinden Jules Massenet ve Cesar Frank, İdil Biret'in yorumu ve şef Alain Paris yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ile uyumuyla ortaya çıkan albüm bir başyapıt niteliği taşıyor. 

Dünya'nın önde gelen müzik otoritelerinden Ivan March albümle ilgili görüşlerini ünlü klasik müzik dergisi Gramophoneya verdiği röportajında, "Bu kayıtta hayali gösterişler zarafet ve saflıkla sürgün ediliyor. Bu performanslardan çok büyük keyif aldım ve umarım bu kalnak ve sanatçıların başka kayıtları da olur" ifadelerine yer verdi. 30'u aşkın CD'sini Avrupa ile Japonya'ya ihraç eden BSO'nun kayıtları arasında İdil Biret'in icra ettiği Beethoven'ın tüm piyano konçertoları ile Korolu Fantezisi de bulunuyor.
iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 14:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?