4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Büyükşehirden 3 oyun birden

ANKARA Büyükşehir Tiyatroları, Şubat ayında "Siyah Pelerinli Adam", "Kahvede Şenlik Var" ve "Karagöz Hokkabaz’a Karşı" oyunlarını sahneleyecek. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Necip Fazıl Kısakürek’in "Siyah Pelerinli Adam" oyun kez korku tiyatrosu tekniğiyle sahneye konulacak.

OYUNA 12 YAŞ ÜSTÜ ÇOCUKLAR ALINACAK

Oyun 15 Şubat perşembe günü, Kuklaevi Atölye Sahnesi’nde gösterime girecek. Yönetmenliğini Mehmet Tahir İkiler’in yaptığı oyunda "insanı insan yapan değerlerin kaybolmasına yol açan nefsi duyguların para, mevki ve iblis üçgeni arasında gidip gelmesi" korkutucu unsurlar kullanılarak seyirciye anlatılacak.

Oyunda kukla tekniği de kullanılacak oyuna 12 yaşın altındaki çocuklar kesinlikle alınmayacak. Sabahattin Kudrat Aksal’ın yazdığı "Kahvede Şenlik Var" adlı komedisi ise 22 Şubat’ta Başkent Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak. Mete Dönmezer’in yönetmenliğini yaptığı oyunda kadın-erkek ilişkileri aile ele alınıyor.

Hazirana kadar gösterimde kalacaklar

"Karagöz Hokkabaz’a Karşı" adlı bir çocuk oyunu ise 24 Şubat’ta Kuklaevi Atölye sahnesinde gösterime sunulacak. Oyun, gölge ve kukla sanatının karıştığı modern bir kukla gösterisi niteliğini taşıyor. Tiyatro kurslarından yetişen öğrencilerin rol aldığı oyunlar Hazirana kadar gösterimde.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 11:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?