4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Türk Ocaklarından sanata yolculuk

Türk Ocakları Hanımlar Kurulu bu yılki son faaliyetini, eşsiz Türk tarihinin sanatını tanıtan eğitici ve beğeniyle izlenen bir kapanış yemeği ile yaptı.

Kavaklıdere’deki SSK lokalinde yapılan yemekte Doçent.Dr. Kâmil UĞURLU , “Türk Dünyasında Sanat” konusunu saydam gösteri eşliğinde yaparken, Türk mimarisini ve sanatını anlayabilmek için, öncelikle atalarımızın geldiği Orta Asya’daki sanatımızı incelememiz gerektiğini oradaki örneklerin dünyada eşi olmayan değerde ve özelikte olduğunu vurguladı.

Hanımlar Kurulu Başkanı Doç.Dr.Filiz Avşar ise; sanatın incelik, sabır, edeb titizlikten kaynaklandığını, Türk’ün sabırlı, alçakgönüllü, ince ruhlu olduğunu ve sanatta batı ile kıyaslanmayacak başarılar elde ettiğini, batının ise kendi mantığına uymayan bu sanatları anlamadığını belirtirken, dünya da da bizden başka kendi eserlerinin kıymetini gözardı edip, başka kültürlerin eserlerini onarıp, gün yüzüne çıkaran başka millet olmadığını ve gaflet uykusundan uyanmamız gerektiğini ifade etti.

Seçkin ve kalabalık bir dâvetli grubu eşliğindeki toplantıda gazeteci–yazar Hulki Cevizoğlu’da sanat ve Türk dünyası konusunda yaptıkları açık oturumların süreceğini belirterek, Türk Ocaklarının şubelerindeki faaliyetlerde de konuşmalarının devam edeceğini söyledi.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2007 Pazar 00:29:26
Güncelleme :10 Haziran 2007 Pazar 00:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?