5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Kurtlar Vadisi-Irak filminin galası yapıldı

Kurtlar Vadisi-Irak filminin Ankara'daki galasına, aşırı ilgi nedeniyle yaşanan izdiham damgasını vurdu. Basın için organizasyon yapılmaması gazetecilerin zor anlar yaşamasına neden oldu.

Kurtlar Vadisi-Irak filminin Ankara galası, bugün Armada Tüze Sinemaları'nda gerçekleştirildi. Galaya, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eşi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kızları, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve eşi, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün ile filmin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz (Polat), Gürkan Uygun (Memati), Kenan Çoban (Abdülhey), Erhan Şafak (Güllü) ve filmin senaristi Raci Şaşmaz katıldı.

Galada yoğun izdiham yaşanırken, gazeteciler için bir organizasyon yapılmaması sorun oldu. Basın mensupları görüntü almak için yoğun çaba harcarken, masaların devrildiği ve katılanların ezilme tehlikesi yaşadığı görüldü. Film başladıktan sonra kameramanların yorgun hali de ilginç görüntüler oluşturdu.

Film öncesi bir açıklama yapan TBMM Başkanı Arınç, eşi ile birlikte diziyi sürekli izlediğini ve galasına katılmaktan mutlu olduğunu söyledi. Mumcu ise, sinemanın kendi zamanına ayna tutan bir sanat dalı olduğunu belirterek, "Bu bir düş, bu bir tasarım. Ama hayat gerçekte böyle midir, değil midir? O başka bir şey" dedi. ATO Başkanı Sinan Aygün ise, diziyi sürekli takip ettiğini ve beğendiğini belirterek, "İnşallah yine Türk halkının gazını alma dizisi olmaz. Anti-Amerikan sempatisini gidermek için yapılmış bir dizi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Kılıç da, dizinin toplumun bazı gerçeklerini yansıttığı için ilgiyle izlendiğini söyledi. Filmde 'Memati' rolünü üstlenen Gürkan Uygun ise, filmden memnun olduklarını ve yarın gösterime girmesinin ardından gösterilecek ilgi ile daha da memnun kalacaklarına inandıklarını söyledi. Uygun, filmin çekim aşamasının sıcak ve soğuk havadan dolayı zor olduğunu da ekledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 00:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?