5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

"AKP, Türkiye için acı şaka"

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Sayın Başbakanın ülkenin ilerlediğine kanıt olarak binlerce açılıştan bahsetmesi de ayrıca utanç vericidir. Bu açılışların ne olduğunu katılanlar gayet iyi biliyorlar. Üç m2’lik dükkanların bile kurdeleleri anlı şanlı törenlerle kesiliyor" dedi. 

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ulusa Sesleniş" konuşmasını "Milletimiz 'ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz' diyor" sözleriyle eleştirdi. Adan, yaptığı yazılı açıklamada Erdoğan'a "Laf oradaysa, milletin sofrası, hayatı, borcu harcı burada" diye seslendi. Propaganda ile gerçeğin uyuşmadığını, milletin "Bu başbakan hangi ülkenin başbakanı" diye sorduğunu savunan Adan, "Başbakan dört yıldır 'ekonomi iyiye gidiyor' diyor. Masallarda bile bir arpa boyu yol gidilirken dört yıldır o da yok" dedi. 

Başbakan'ın Türkiye’nin en önemli problemlerinden birisi olan mesleki ve teknik eğitim konusunda üç beş bina yapmayı, üç beş açılış gerçekleştirmeyi marifet diye anlattığını ileri süren Adan, şöyle devam etti: 

"AKP İKTİDARI TÜRKİYE İÇİN ACI ŞAKA" 

"Oysa bu alanda kapsamlı bir reformla, KOBİ’leri geliştirmeye paralel piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikli eğitimi düzenlemek gerekir. 

Türkiye’de lise eğitimi çökmüş, ÖSS sınavı en temel belirleyen haline gelmiş, bu konuda başbakandan tek kelime bile duyamıyoruz. 

Sayın Başbakanın ülkenin ilerlediğine kanıt olarak binlerce açılıştan bahsetmesi de ayrıca utanç vericidir. Bu açılışların ne olduğunu katılanlar gayet iyi biliyorlar. Üç m2’lik dükkânların bile kurdeleleri anlı şanlı törenlerle kesiliyor." 

Adan, iktidarı "şovla ülke yönetimini" birbirine karıştırmakla suçlarken, "Milletimiz bu seçimlerde herkesi yerli yerine gönderecek, Türkiye için bir acı şaka olan bu iktidara son verecektir" dedi.
ANKA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 16:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?