22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gazetecinin üzerine yürüdü

TBMM İdare Amiri ve DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, kendisiyle konuşmayan gazeteciye önce hakaret etti sonra üzerine yürüdü. Olay, gazetecilerin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Yaşanan tatsız hadise sonrası Sakık, gazeteciden özür diledi.

DTP Grup Toplantısı öncesinde kuliste gazetecilerle ayaküstü sohbet eden Sakık, Radikal Gazetesi'nin parlamento muhabiri Zihni Erdem'in kendisiyle konuşmasını fark etmesi üzerine Erdem'e "Beyefendi bize neden yüz vermiyorsun?" diye çıkıştı. Erdem'in, "Size sempatik görünmek zorunda değilim" demesi üzerine sinirlenen Sakık, "Senin terbiyesizlik etme hakkın yok. İt herif, nasıl konuşuyorsun" diyerek, gazeteciye hakaret etti.

Sakık, daha sonra muhabirin üzerine yürürken, olayların büyümemesi için Erdem, kulisteki çay ocağı tarafına götürüldü. Erdem ile konuşmak istediğini belirterek, o tarafa yönelen Sakık, burada da gerginliğe neden oldu. Bu sırada Sakık'ın oğlu Savaş Sakık da tartışma içerisine girerek, "Terbiyesizlik etme, kendine dikkat et" diyerek, Erdem'i tehdit etti. Ortamın tekrar gerginleşmesi üzerine araya kuliste bulunan gazeteciler girerek sorunun daha da büyümesine engel oldular.

Yaşanan tatsız olaydan sonra Sakık ile DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile birlikte Radikal Gazetesi'nin Meclis'teki bürosuna gelerek, olaydan duydukları üzüntülerini Radikal Ankara Temsilcisi Murat Yetkin ile Erdem'e ilettiler. Sakık, olayın bu şekilde gelişmesini istemediğini belirterek, "Eğer bir kusurumuz olduysa özür dileriz" dedi. Sakık, Erdem'e "Zaten herkes bize çakıyor. Senin böyle davranmanı anlayamadım. Neden bize çakıyorsun" dediği öğrenildi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 18:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?