4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Meclis'te renk cümbüşü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'ye gelişinde bir sürprizle karşılaştı. Türkçe olimpiyatları için Türkiye'de bulunan 100 ülkeden 550 öğrenci, rengarenk kıyafetleriyle Meclis merdivenlerinde Erdoğan'ı karşıladı. 

Milli Eğitim eski Bakanı ve AK Parti aday adayı Mehmet Sağlam başkanlığındaki bir komite tarafından organize edilen 5. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen 100 ülkeden 550 çocuk, bugün Meclis'te bir renk cümbüşü oluşturdu. Başbakan Erdoğan, TBMM'ye gelişinde rengarenk kıyafetleriyle Meclis merdivenlerini dolduran çocuklarla karşılaştı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le birlikte çocuklarla sohbet eden Erdoğan, çocukların hediyelerini de kabul etti. 

Erdoğan, Türk Cumhuriyetleri'nden gelen çocukların hediye ettiği kalpağı başına taktı. Erdoğan'ın etrafını saran çocuklar Başbakan'la fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. 

Başbakan Erdoğan, Meclis bahçesinde 'Silifke' oyununu oynayan Senegalli çocukları izledi. Üzerinde Fenerbahçe forması bulunan Lucas Chung Leung isimli Brezilyalı çocuk, Erdoğan'a 'Fenerbahçe şampiyon' diye bağırdı. Erdoğan, Brezilyalı çocuğa 'Benim de Fenerbahçeli olduğumu biliyor musun?' diye sordu.

Erdoğan, Brezilyalı çocuğu yanına çağırarak Fenerbahçe'nin şampiyonluğu hakkında sohbet etti. 

Başbakan Erdoğan, Türkçe Olimpiyatları'nın düzenlenmesinde tüm emeği geçenleri ve Türk Dil Kurumu'nu kutladı. Türkiye'ye gelen çocuklara bilim alanında geleceğe yönelik olarak başarılarla dolu bir hayat temenni eden Erdoğan, tüm çocukların Türkçe'yi çok güzel konuştuklarını belirtti. Erdoğan, "Aralarında şairler var. Edebiyat alanında çok iddialı olabilecek isimler var. Ülkemize hoşgeldiniz diyorum. Kendilerini her yıl Türkiye'de mutlulukla ağırlayacağız" dedi. 

Bu arada Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de çocuklarla fotoğraf çektirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 13:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?