4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Ankara'da sular durulmuyor

Milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından, dün de yerlerini beğenmeyen birçok aday ya istifa etti ya da adaylıktan çekildi. Bazı partilerin il ve ilçe örgütleri de destekledikleri adayları ön sıralarda göremeyince, tepkilerini sert şekilde dile getirdi. 

MHP'de milletvekili adayı, listelerine ilk tepki istifası eski OHAL Valisi Ünal Erkan ile 21. dönem eski Çorum Milletvekili Vahit Kayırıcı'dan geldi. Listede yer almayan Erkan, MHP Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ile genel başkan başdanışmanlığından, Çorum 2. sıraya kaydırılan Kayırıcı da Merkez Disiplin Başkanlığı'ndan istifa etti. MHP üyeliğinden ayrılmadığını vurgulayan Erkan, "Bunlar siyasette olağan şeylerdir. Ben hukuki bir hakkımı kullanarak hem MYK hem de başdanışmanlık görevinden istifa ettim. Bunun garipsenecek tarafı yok" diye konuştu.

DP'de de sular durulmuyor 

DP'nin milletvekili aday listesine damgasını vuran ve parti yönetiminde ciddi sıkıntılara neden olan Teşkilat İşleri Başkanı Mümtaz Yavuz da milletvekili adaylığından çekildi. 

Yavuz'un, eski milletvekili Muzaffer Atılgan ile birlikte Ankara 2. Bölge'den aday olması, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük'ün istifasına neden olmuştu. Yavuz'u kendi seçim bölgesine müdahale ettiği için Ankara Ticaret Odası Başkanı ve Ankara milletvekili adayı Sinan Aygün de dün Genel Başkan Mehmet Ağar'a şikâyet etti. Yavuz, bu gelişmeler üzerine, dün düzenlediği basın toplantısında, "Teşkilatları aday yapması gereken Yavuz'un yapması gereken tek şey vardı" dedi ve aday olmadığını açıkladı.
Yavuz, "Ne YSK'da ne partide müracaatım var. Fedakârlığı severek yapıyorum. Aday değilim. Teşkilat Başkanı olarak kalacağım" diye konuştu. 

DP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Timur Gürgan, genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etti. Parti içi demokrasi ve şeffaflık kurallarının işletilmediğini tespit ettiğini savunan Gürgan, "Listelerin açıklanmasından sonra kadın kolları teşkilatlarımızda da çok önemli hayal kırıklığı yaşandı. Açıklanan aday listeleri ile kadınlara siyasetin yolu gereği gibi açılamamış ve kadınların siyasetteki emekleri bir kez daha hiçe sayılmıştır" dedi. 

Bu arada AKP Düzce Gençlik Kolları yönetimi, ANAP Trabzon il yönetiminden 30 kişi, DP Düzce il yöneticileri, GP Antalya il yönetiminden 20 kişi ile merkez ilçe ve 14 belde teşkilatının yöneticileri partilerinden ayrıldı.
Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 08:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?