21
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Başörtüsü kanunu Köşk'te

Başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliğine ilişkin kanun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulmak üzere Çankaya Köşkü'ne gönderildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Meclis Genel Kurulu'nda yapılan ikinci turda 103 ret oyuna karşılık 411 oyla kabul edilen Kanuna, Kanunlar ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'nca 5 bin 735 sayısı verildi. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın imzasıyla Çankaya Köşkü'ne gönderilen kanun, Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde değişiklik yapıyor.

Anayasa'nın, 'Kanun önünde eşitlik' başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, 'her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında' ibaresi eklendi. Bu değişiklikle madde, 'Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır' haline getirildi.

Anayasa'nın, 'Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi' başlıklı 42. maddesine ise 'Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir' fıkrası eklendi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 10:57:01
Güncelleme :12 Şubat 2008 Salı 11:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?