5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

25 milyar tazminat istiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı ve AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Cüneyd Zapsu, Başbakanlık önünde "fındık" eylemi yapan CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu ile mahkemelik oldu. 

Cüneyd Zapsu, arabasının 'ZPS' plakasını kendisini hatırlattığı gerekçesiyle değiştiren ve "Arabam da hafifledi ben de kuş gibi rahatladım" diyen Tandoğdu hakkında 25 milyar liralık tazminat davası açtı. Zapsu, Tandoğdu'nun kendisine "Türk düşmanı" diyerek de kişilik haklarına hakaret ettiğini bildirdi. Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu, Başbakanlık önünde "fındık" eylemi yaparak dikkatleri üzerine çeken CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu'yu mahkemeye verdi. Başbakanlık önüne "06 ZPS 52" plakalı arabasıyla gelen ve bagajında taşıdığı 4 çuval fındığı caddeye döken Tandoğdu'nun eski plakasını Cüneyd Zapsu'yu hatırlattığı gerekçesiyle değiştirmesi mahkemeye taşındı. Tandoğdu'nun "Vatandaşlar bana lütfen o plakayı değiştirin, dediler. Ben de onların isteğini yerine getirdim. Arabam da hafifledi, ben de kuş gibi rahatladım. Onun için mutluyum, huzurluyum. Karadenizli fındık üreticisi arabamı gördüğü zaman sevinçten çığlık atıyor" yönündeki sözleri ve gazetecilere açıklama yaptığı sırada "ZPS" plakasının ne olduğunu soran turistlere "Cüneyd Zapsu. Turkish düşman" diye cevap vermesi davalık oldu. 

Zapsu'nun avukatı dava dilekçesinde Tandoğdu'nun bu ifadeleriyle müvekkilinin manevi şahsiyet haklarına ağır saldırıda bulunduğunu bildirdi. "Davalı müvekkilimizi Türk düşmanı olarak tanımlamıştır" denilen dilekçede, bir Türk vatandaşına "Türk düşmanı" denilmesinin kişilik hakları ağır bir saldırı ve hakaret olduğu kaydedildi. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kendisine bu şekilde ithamlar yöneltildiğinde buna tepki göstermesinin, karşı koymasının, bireysel ve Anayasal temel hakkı olduğu dile getirilen dilekçede, "Müvekkilimiz bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendisi hakkında Türk düşmanı olmak gibi ağır bir saldırıya maruz kalması dolayısıyla bu davayı açmıştır" ifadesi kullanıldı. 

Dava dilekçesinde, Tandoğdu'nun "Arabam da hafifledi, ben de kuş gibi rahatladım. Onun için mutluyum, huzurluyum. Karadenizli fındık üreticisi arabamı gördüğü zaman sevinçten çığlık atıyor" yönündeki sözleriyle Zapsu'yu alaya aldığı, kötülediği, hedef gösterdiği ve küçük düşürdüğü vurgulandı. "Sırf eleştirmek için bir şahsın şerefiyle oynayan kimsenin herhangi bir hukuka uygunluk sebebinden yararlanması asla kabul edilemez" denilen dilekçede, Yargıtay'ın bu yöndeki kararlarına da atıfta bulunuldu. Zapsu, CHP'li Tandoğdu hakkında kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle 25 milyar lira manevi tazminat davası açtı.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 11:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?