5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Anayasa değişikliğine şartlı destek

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, seçilme yaşının 25'e düşürülmesi teklifinin tek başına gelmesi halinde destekleyeceklerini söyledi. 

Anayasa değişikliğine şartlı destek veren CHP, seçilme yaşının 25'e düşürülmesiyle ilgili önerinin tek başına gelmesi halinde görüşebileceklerini söyledi. Topuz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın "Türkiye'de irtica tehdidi yoktur" açıklamasını değerlendirdi. Bu sözü söyleyen Erdoğan'ın Milli Güvenlik Kurulu Siyaset Belgesi'nin altında imzası bulunduğu o belgede de Türkiye'deki en büyük tehlikenin irtica ikinci tehlikenin ise bölücü terör olduğunun yazıldığı olduğunu kaydeden Topuz, "Başbakan tam bir kimlik çatallaşması içinde. Bir yanıyla çağdaş toplumun bir bireyi gibi diğer yanıyla 'değiştim' diyen ama değişmeyen, tarihin derinliklerinde kalmış düşüncelere sahip çıkan bir düşünce içinde" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı ve TSK'nın çok net bir şekilde tehlikeyi ortaya koyduklarını anlatan Topuz, bu konuda askerin istismar edilmesinin yanlışlığına işaret etti. Topuz, Başbakan Erdoğan'ın "İrtica varsa oturup konuşalım" diyerek zeytin dalı uzatmasıyla ilgili olarak ise "Başbakan'ın uzattığı zeytin dalı değil. Toplumu yeniden uyuşturmaya yönelik bir girişimdir" ifadesini kullandı. Topuz, bir soru üzerine ise seçilme yaşının 25'e düşürülmesiyle ilgili teklife tek başına gelmesi halinde destek vereceklerini ama kendilerinin kabullenmeyeceği bazı değişikliklerin de olduğu bir paket halinde sunulması durumunda ise karşı çıkacaklarını da sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 14:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?