5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Arbede yaşandı

Ankara Üniversitesi'nde Türk Medeni Kanunu'nun yürürlüğe girişinin 80. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen sempozyuma İsviçre Adalet Bakanı Cristoph Blocher ile birlikte katılan Adalet Bakanı Cemil Çiçek protesto edildi. 

Protokol araçlarının çıkış yolunu kapatan öğrencilerle polis arasında yaşanan arbedede Bakan Çiçek'in koruma araçlarından biri Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Sökelen'e çarparak yere düşmesine neden oldu.
Hukuk Fakültesi Mahmut Esat Bozkurt Salonu'nda düzenlenen sempozyumun açılış törenine Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok ve çok sayıda yerli ve yabancı konuk da katıldı.Toplantının başlamasıyla birlikte bir grup öğrenci, sempozyumun yapıldığı binanın önüne gelerek Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i protesto etti. "Katil Bakan üniversiteden defol", "Üniversitede katilleri istemiyoruz" şeklinde slogan atan ve F tipi cezaevlerini protesto için ölüm orucu tutan avukat Behiç Aşçı'nın da isminin yer aldığı "Behiç Aşçı ölüm orucunda 183. gününde" pankartı taşıyan eylemciler, toplantı bitimine kadar eylemlerini sürdürdü. 

Çiçek ve konuk bakanın çıkışı sırasında protestolarını iyice artıran eylemciler, protokol araçlarının çıkış yolunu kapattı. Polisin eylemcileri çember içine alarak yolu açmaya çalışırken Bakan Çiçek de bir süre İsviçreli konuk bakanla birlikte aracının içinde yolun açılması bekledi. Daha sonra polisin çabalarıyla yol açılırken bakanın koruma araçlarından biri Ankara Emniyet Müdür Yardımcı İsmail Sökelen'e çarparak yere düşmesine neden oldu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 12:07:26
Güncelleme :4 Ekim 2006 Çarşamba 12:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?