5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Arınç,Lipponen'i kabul etti

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı ziyaret eden Avrupa Sosyalist Partisi Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Paavo Lipponen, "Avrupa Sosyalist Partisi Türkiye'nin AB'ye katılımını destekliyor" dedi.
 
TBMM Başkanı Bülent Arınç Avrupa Sosyalist Partisi Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Paavo Lipponen ve beraberindeki heyeti kabul etti. TBMM Başkanlık Divan Salonu'nda yapılan görüşmede konuşan TBMM Başkanı Arınç, Avrupa Sosyalist Partisi Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Lipponen'in Türkiye ile yakından ilgili olduğunu söyleyerek çalışmalarından ve Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
Lipponen ile Türkiye'nin AB'de aldığı mesafe ve karşılaşılan bazı sorunlar konusunda görüşmeler yapacaklarını kaydeden Arınç "Umarım Türkiye temasları yararlı olmuştur" dedi.
 
Lipponen ise Avrupa Sosyalist Partisi Türkiye Yüksek Danışma Kurulu'nun Türkiye'deki mevcut durumu değerlendirme ve durum hakkında bir fikir edinmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Avrupa Sosyalist Partisi Türkiye'nin AB'ye katılımını destekliyor" diye konuştu.
 
Türkiye'deki reform sürecinin bu şekilde ilerlemesinden büyük bir memnuniyet duyduklarının altını çizen Lipponen, "Bildiğiniz gibi müzakereler tam 1 yıl önce başladı. Bu müzakereler içerisinde bir konu başlığı şuan itibariyle tamamlanmıştır. Reform süreci de devam etmektedir. Bu da memnuniyet vericidir. Reform sürecinin devam ettirilmesinde sizlerin, parlamentonun ve milletvekillerinin çok önemli rolleri olmuştur. Bu nedenle sizin göstermiş olduğunuz katkıya teşekkür etmek ve sizleri de tebrik etmek istiyorum" açıklamasında bulundu.
 
Parlamentonun AB çalışmaları için erken toplanmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Lipponen, Meclis Başkanı Arınç ile yapacakları görüşmenin içeriğine ilişkin olarak da mevcut atmosferde yeni gelişmekte olan olaylar, Katma Protokol'ün kabul edilecek olması ve mevcut durumuyla Kıbrıs görüşmeleri ve Kıbrıs'taki güven artırıcı önlemler konusunun gündeme geleceğini ve tartışılacağını belirtti. Avrupa Birliği ve AB Sosyalist Partisi'nin Türkiye'nin Lübnan'daki Barış Gücüne katkıda bulunmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ve takdirle karşıladığını sözlerine ekleyen Lipponen, "Mevcut durum her iki tarafın ortaklaşa gerçekleştireceği hususlardan sadece bir tanesine örnek teşkil etmektedir, ama önemli bir örnektir" dedi.
 
Görüşme daha sonra basına kapatıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 14:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?