5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Arınç-Rehn görüşmesi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakereleri sırasında karşılaştığı üzücü ve rencide edici davranışların süreç içinde hallolacağını ümit ettiğini söyledi. 

Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'i bugün makamında kabul ederek bir süre görüşen Arınç, TBMM'nin geçen 4 yılda AB hedefi doğrultusunda önemli devrimleri ve reformları gerçekleştirdiğini belirtti. Olli Rehn ise Türkiye ziyaretinin sebeplerinden birisinin, bir tren kazasını engelleyip, şu ana kadar olduğu gibi tam bir kararlılıkla bu sürecin devam etmesine yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi. Arınç, kabul sırasındaki konuşmasında Türkiye'nin AB ile müzakerelere başlamasının üzerinden 1 yıl geçtiğini ve bugün birçok konuda taramanın tamamlandığını, bir çok konuda ise başlıklar üzerinde görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi. TBMM'nin bu hedef doğrultusunda bu yasama yılında da ara vermeden yola devam edeceğini vurgulayan Arınç, "Müzakereler sırasında karşılaştığımız, bizleri bazen üzen, bazen rencide eden bir takım davranışların süreç içerisinde hallolacağını ve Türkiye'nin tam üyelik hedefine uzun süre geçirmeksizin kavuşacağını ümit ediyoruz" diye konuştu. 

Olli Rehn de Türkiye ile müzakerelerin başlamasının birinci yıldönümü olduğunu anımsatarak, "Ziyaretimin sebeplerinden biri de bunun son yıldönümü olmasıdır. Başka bir deyişle, bir tren kazasını engelleyip şu ana kadar olduğu gibi tam bir kararlılıkla bu sürecin devam etmesine yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaktır" dedi. Rehn, TBMM'nin bugüne kadar büyük bir kararlılıkla gelişmeler kaydettiğini, bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edeceğine emin olduğunu dile getirdi. Rehn, bundan sonra tam bir Finli olarak medyayla ilişkilerini yürüteceğini ifade ederek, "Çünkü beyanatta bulunmak için elimdeki rezervler tamamen bitti, söyleyebileceğim her şeyi söyledim" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 11:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?