5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakan Atalay temel atma töreninde

Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde "15 Dev Yatırım" projesinin temelleri atıldı. Devlet Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergül ve AK Parti'li milletvekillerinin katıldığı törene, vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. 

Alemdağ Mahallesi 1. Cadde üzerinde bulunan ve pazar yeri yapılacak olan alanda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 Altındağ Belediyesi'ne bağlı halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yaptığı konuşmada, 'Altındağ'da Değişim Zamanı' sloganı ile yola çıktıklarını ve bu yolda 2 yılı geride bıraktıklarını söyledi. Altındağ'ın 1920'li yıllarda Ankara'nın cazibe merkezi olduğunu belirten Tiryaki, daha sonraki yıllarda varoşların ve gecekonduların olduğu bir ilçe haline geldiğini söyledi. Altındağ'ın bu süreçte her geçen gün göç veren bir ilçe haline geldiğini ifade eden Tiryaki, yeni projelerle artık göçün engellendiğini kaydetti. Altındağ'ın makus talihini değiştireceklerinin altını çizen Tiryaki, Altındağ'ı 1920'li yıllardaki gibi yeniden cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Tiryaki, temeli atılan bu projeleri ise, 2006 yılının Aralık ayında tamamlayacaklarını kaydetti. Vatandaşlara bir de müjde veren Tiryaki, önümüzdeki günlerde 15 yıl vade ile konut satışına tekrar başlayacaklarını bildirdi. 

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akgül ise, Altındağ'daki değişimi görmeye geldikleri söyledi. Akgül'den sonra kürsüye çıkan Devlet Bakanı Atalay da, Akgül gibi Altındağ'daki güzel gelişmeleri görmek için geldiklerini belirterek, Belediye Başkanı Tiryaki'yi yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Altındağ'da 2 yılda büyük değişimin yaşandığına dikkat çeken Atalay, hükümet olarak belediye başkanlarının projelerini desteklerini ifade etti. Altındağ'ın, Ankara'nın mahrumiyet bölgelerinden biri olduğu belirten Atalay, bu nedenle Altındağ'a ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Atalay, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında gecekonduları yıkılan vatandaşların ise mağdur edilmeyeceğini sözlerine ekledi. 

Konuşmalarının ardından temsili olarak 15 projenin temelleri, törene katılan protokol tarafından atıldı. Tören daha sonra Neşet Ertaş konseri ile devam etti. 

Öte yandan tören öncesi Bakan Atalay, bazı gazetelerde yer alan 'TRT'nin domuz karakteri bulunan bazı çizgi filmleri kaldırdığı' yönündeki haberlerle ilgili soruları cevaplandırdı. Bu konunun TRT'ye sorulması gerektiğini belirten Atalay, kendisinin de haberi gazetelerden okuduğunu söyledi. TRT'nin yayın konusunda, kendi kararını kendisinin verdiğini belirten Atalay, 'Bu konuyu soracak mısınız?' yönündeki soruya, "Konuyu öğrenmek için sorabilirim" cevabını verdi.
.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2006 Cumartesi 21:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?