5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Baykal'a 'yakınma' uyarısı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “Erdoğan cumhurbaşkanı olacak” şeklindeki açıklamalarına ilk tepki SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’dan geldi. Karayalçın, partisinin “cumhurbaşkanı halk tarafından seçilsin” önerisini yinelerken, Baykal’a yakınmak yerine bu yönde Anayasa değişiklik teklifi verme çağrısında bulundu. 

Karayalçın yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçileceğine ilişkin görüşleri ve endişeleri değerlendirdi. Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi istenmiyorsa yapılacak tek şeyin cumhurbaşkanını halkın seçebilmesi için anayasa değişikliği yolunda harekete geçilmesinin sağlanması olduğunu dile getiren Karayalçın, bu konuda da görevin CHP’ye düştüğünü söyledi. 

Karayalçın, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesini önlemenin yolunun, ard arda yakınmalarda bulunmak veya bu saatten sonra erken seçim istemek olmadığını belirtirken, bunun yolunun cumhurbaşkanın halk tarafından seçilebilmesi için anayasa değişikliğine gitmek olduğunu kaydetti. Karayalçın, CHP’nin bu konuda başlatacağı anayasa değişikliği girişiminin, AKP’yi buna mecbur bırakacağına inandığını dile getirirken, “Sayın Baykal sık sık bu konuda sadece yakınıyor, demeçler veriyor, duvarlara konuşuyor. Ancak parlamentonun verdiği olanakları ve mekanizmayı kullanmak aklından bile geçmiyor” diye konuştu.
ANKA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2006 Cumartesi 13:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?