5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Çankaya Belediyesi'nde seçim

Çankaya Belediyesi'nde, 5393 sayılı kanunun 19. Maddesi gereğince yapılması gereken Meclis Divanı seçimleri gerçekleştirildi.

Çankaya Belediye Meclisi'nin 108. birleşiminde yapılan seçimde, 35 oy alan CHP'li Meclis Üyesi Yaşar Çatak Meclis 1. Başkan Vekilliği'ne, 31 oy alan AK Parti'li Sadık Okçu Meclis 2. Başkan Vekilliği'ne seçilirken, Meral Tavman, Fatma Mahzuni, Sadri Altunok ve Yasin Demirci ise Divan Katipliği'ne seçildi. Seçimlerin ardından, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a yeni divana başarı dileklerini sundu. Daha sonra söz alan Yaşar Çatak, kendisini bir daha seçerek güven duygusunu gösteren meclis üyelerine teşekkür ederek, daha üretken ve başarılı bir meclis için herkesin katkısını beklediğini, meclis üyelerinin kendisine yardımcı olacaklarına inandığını ifade etti.

Başkan Muzaffer Eryılmaz'a da teşekkür eden Çatak, Başkan Yılmaz'ın olmadığı durumlarda hukuka ve demokratik anlayışa bağlı kalacağını ve temsilde adalet ilkesini tavizsiz bir biçimde uygulayacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 18:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?