5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Çocuklardan Bakan Koç'a ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u makamında ziyaret etti. Bakan Koç, çocukların sorularını yanıtlarken onlara çeşitli konularda öğütler verdi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 11. Dönem Çocuk Meclisi üyesi çocuklar, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'den sonra bugün de Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u makamında ziyaret etti. Çocuklar, Bakan Koç'a turizm ve kültür konularında çeşitli sorular yöneltti. Bakan Koç soruları yanıtlarken meclis üyesi çocuklara çeşitli öğütlerde bulundu. Meclis üyesi çocukların Bakan Koç'u başarılı bulduklarını söyleyerek, başarısını neye borçlu olduğunu söylemeleri üzerine Koç, "Başarı ve başarısızlık izafidir. Zaman, mekan, o insanın karakterine içinde bulunan şartlar rol oynar. Bir bakan ne kadar süre kalacak, 'o bakan tek partinin hükümet olduğu zamanda mı, yoksa koalisyon hükümeti zamanında mı bakan oldu' ona bakmak lazım. Ben çalışkanım, benim anlayışıma göre sade kol değil beyinle de başarılı olmak lazım. Toplumlar açısından 18 ve 19. yüzyılda kol emeği kutsaldı ama 20. ve 21. yüzyılda beyin emeği kutsal oldu. Hani 'alnımız terliyor' diye bir deyim vardır. Bugünse beynimiz terliyor bu metafordur, benzetmedir. Bu terleme olması için bir çalışma iradesi olması lazım, o da ben de var" dedi. 

Korsan yayınlarla ilgili çocukların sorusu üzerine de Bakan Koç, hükümet olarak kanunları takip ederek, gereğini yapacaklarını ve hukuki süreci işleteceklerini belirterek, "Kanunların muhatabı yalnız devlet ve ilgili kişiler değil, bir de üçüncü kişiler, satın alanlar vardır. Bu satın alanlar emeğin kutsallığına inanmaları gerekir. Korsan bir hırsızlıktır. Korsanı almakta emeğe saygısızlıktır. Hukuki açıdan ne tedbirler getirilirse getirilsin sosyolojik açıdan bu şuura erişmek lazım" diye konuştu. Turizm işletmelerinin yabancı turistlere ucuz konaklama sağlarken, yerli turistlere bu imkanı sunmamalarını nasıl değerlendirdiği şeklindeki bir soru üzerine Koç, turizm işletmeleriyle ve yatırımcılarla, dışardan gelen turistlerin işletmelere hangi parayı ödüyorlarsa yerli turistlerinde aynı parayı ödemeleri için anlaşmaya vardıklarını bildirdi. Koç, "Sizin şikayet ettiğiniz bu husus bu sene yok" ifadesini kullandı. Bakan Koç, tarihi eserlerin korunmasıyla ilgili soruya da, müzeleri özel idarelere devrederek vatandaşların yakın denetimini sağlayacaklarını belirtti. Koç, müzelerde en büyük sorunu yeterince arkeolog olmaması olarak ortaya koyarken, insan unsuru ve eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı. 

Çocukların ören yerlerine giriş ücretlerinin yüksekliğinden yakınmaları üzerine Bakan Koç, Avrupalılar'a ve yerli turistlere ören yerlerine giriş ücretini aynı yapmak durumunda olduklarını belirterek, "Ancak lise ve ilköğretim öğrencilerinin ören yerlerine girişini ücretsiz hale getirdik" şeklinde konuştu. Koç, çocuklarla yaptığı toplantının sonunda çocuklara hayat dersi vermeyi sürdürerek, "Çocuklar bu sözlerimi unutmayın. Biz Türkler çocukları değil çocuklarımızı seviyoruz, biz Türkler evimizi temiz tutuyoruz ama sokağımızı değil, eğer bu bakışımızı değiştirirsek tinerci çocuklar olmaz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 21:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?