5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

DSP İl Başkanları birarada

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'nin karanlık bir süreçten geçtiğini öne sürerek, "Türkiye, önümüzdeki seçimlerde DSP iktidarıyla karanlık süreçten kurtulacak. Halkın ve Türkiye'nin DSP'ye ihtiyacı var" dedi. 

DSP il başkanları, Genel Başkan Zeki Sezer Başkanlığı'nda DSP Parti Okulu'nda toplandı. Toplantı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Sezer, Türkiye'nin her bakımdan büyük sıkıntılara düştüğünü savundu. AK Parti'nin sorun çözmek bir yana, her geçen gün yeni sorunlara yol açtığını iddia eden Sezer, 2002 yılında hükümeti sıfır terörle devrettikleri Türkiye'de bugün terörün yeniden bir numaralı sorun haline geldiğini öne sürdü. 

Terör örgütünün ateşkes ilan etmesine değinen Sezer, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin "Türkiye iç işlerimize karışırsa biz de onların muhalifleri ile işbirliği yaparız" sözlerini hatırlatarak, "Talabani Kerkük'te Türkmenlerin yaşadığı ızdıraba Türkiye'nin karışmasından endişe ederek bu sözleri söylemiştir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın "terör örgütü sözünde durursa güvenlik güçlerimiz durup dururken operasyon yapmaz" dediğini hatırlatan Sezer, dünyanın hiçbir ülkesinde teröre sabredilmediğini, ancak Türkiye'de teröre sabreden bir başbakan olduğunu iddia etti. 

Türkiye'de bugünkü iktidarın herhangi bir ulusal politikası olmadığını ileri süren Sezer, cari açığın bir yıl içerisinde 30 milyar dolar seviyesine ulaştığını söyledi. Ekonominin düşük kur yüksek faizle karanlığa sürüklendiğini savunan Sezer, dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkesi olan Türkiye'de bu sayede büyük oranda işsizlik yaşandığını söyledi. 

Türkiye'de yatırım yapılmadığı gibi fabrikaların da kapandığını ifade eden Sezer, "Türkiye, tarihinin en üst işsizlik seviyesine ulaştı" dedi. Eğitim sistemindeki yanlışlıklar dolayısıyla işsizlik oranlarının arttığını savunan Sezer, mesleki eğitimin hızla geliştirilmesi gerektiğini belirtti. 

Hükümetin dış politikasının tümüyle teslimiyetçi olduğunu iddia eden Sezer, "Cumhuriyetimizin hiçbir döneminde, Türk halkının çıkarlarını bu kadar ayaklar altına alan, ulusal onurdan yoksun bir dış politika uygulaması görülmedi. Bu politikanın esası, dışarıdan dayatılanlara boyun eğmektir" diye konuştu. 

Partisinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Sezer, DSP'nin ülke sorunları karşısında tavrını her zaman sağduyulu bir yaklaşımla ortaya koyduğunu ve bugün de sorumlu bir muhalefet anlayışıyla hareket ettiğini söyledi. Sezer, "DSP aynı zamanda, yakın gelecekteki iktidarına, şimdiden çalışmalarını sürdürdüğü önemli projelerle hazırlanmaktadır" şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in dün TBMM'de yaptığı konuşmasına değinen Sezer, Cumhurbaşkanı'nın da Türkiye'nin karanlık bir süreçten geçtiğini kabullendiğini savundu. Sezer, cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerin yaklaştığını belirterek şöyle konuştu: 

"Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin AK Parti'nin finali olması için bir çalışma yapmalıyız. Genel seçimlerde ise DSP anahtar parti olacaktır. Türkiye'yi, içine düştüğü durumdan çıkaracak tek parti DSP'dir. DSP alanlara sığmıyor artık. DSP her yerde etkin bir parti konumuna gelmiştir. DSP tek başına iktidara gelecektir". 

Toplantıda söz alan DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan da konuşmasında il başkanlarından halkın arasına karışmalarını istedi. Tan, il başkanlarının bulundukları yerlerde vatandaşla yakın diyaloga girmelerini, DSP'yi anlatmalarını, hatta 'Kız ister gibi oy istemelerini' istedi. Tan, "Seçim çok yakın, çalışmalarımızı artırmalıyız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 16:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?