5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

DSP'den Hükümete zam eleştirisi

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ramazan zamlarını hükümet ve belediyelerin görmezden geldiğini belirterek, "Zam ve vergi zulmü çekilmez oldu" dedi. 

Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, dar ve sabit gelirli vatandaşlar ağır yaşam koşulları altında ezilirken, yeni zamlar ve vergilerin halk arasında büyük bir karamsarlığa yol açtığını kaydetti. AK Parti Hükümeti'nin sorumsuz politikaları nedeniyle Türkiye'de tarım kesiminin batma noktasına geldiğini ifade eden Sezer, "Çiftçi önce ürününü, sonra da tümüyle topraklarını yok pahasına satmak zorunda kalmaktadır. Bu nedenle kırsal kesimden kentlere göç büyük boyutlardadır. Bu koşullarda işsizliğin azaldığına ilişkin haberler kimseye inandırıcı gelmemektedir. Tarlada 200 bin lira etmeyen domatesin fiyatı, markete, manava gelinceye kadar en az 5-6 kat artmaktadır. Bütün sebze ve meyvelerde aynı sömürü düzeni devam etmekte, hem üretici, hem tüketici büyük zarara uğramaktadır. Dünyanın en pahalı benzin ve mazotunu kullanan Türk insanı, bu yolla yine dünyanın en yüksek akaryakıt vergisini ödemektedir. Dolaylı vergilerin oranı bu hükümet döneminde yüzde 70'lere varmıştır. Bu durum, zenginden de yoksuldan da aynı miktarda vergi almak, yoksulu daha da yoksullaştırmak demektir" açıklamasında bulundu. 

Memura yüzde 4-5 zammı reva gören hükümetin, kamu çalışanlarına hala enflasyon farkını ödemediğini vurgulayan Sezer, buna karşılık zamlar ve vergilerin yağmur gibi yağdırıldığını kaydetti. Ramazan ayının yaklaşmasını fırsat bilenlerin, tüketim maddelerine, özellikle yiyeceklere zam üstüne zam bindirdiğini anlatan Sezer, "Haksız Ramazan zamlarını hükümet de belediyeler de görmezden geliyor. Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine, özel okul ve servis ücretlerine yapılan yüksek zamlardan, emlak vergisine getirilen yüksek artıştan sonra hükümetin Belediye Gelirleri Yasa Tasarısı ile binbir çeşit yeni vergi icat etme peşinde olduğu ortaya çıktı. Zam ve vergi zulmü çekilmez oldu. Zulmün sonu, AK Parti iktidarının sonu ile gelecektir. Halkımız bunu sağlamakta kararlıdır" değerlendirmesinde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 16:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?