5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Esnaftan Erdoğan'a "Anayasa" tepkisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Derviş Günday, "Türk Silahlı Kuvvetleri de Anayasa'ya uyacak" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, esnaf ve sanatkarın devlet tarafından korunması ve desteklenmesini içeren Anayasa'nın 173. maddesinin gereğini yapmayarak çifte standart içinde olduğunu belirtti. 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Günday, Başbakan Erdoğan'ın ABD temasları sırasında Georgetown Üniversitesi'ndeki "Global Barış" konulu konuşması sırasında bir soru üzerine, "Türkiye'de sivil bir idare işbaşındadır. Anayasa'da bütün kurumlar tanımlarını bulmuştur. Herkes o tanıma uygun hareket etmek durumundadır. TSK da bu tanıma uygun hareket durumundadır, bunun dışına çıkamaz" şeklindeki sözlerini hatırlattı. 

Günday Başbakan'ın "herkes ve her kurum Anayasa'ya uymak zorundadır" derken neden bir defa da Anayasa'nın 173. maddesindeki "Devlet esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır" şeklindeki ifadeyi görmediğini ve uygulamadığını ifade etti. Esnaf ve Sanatkarların siftah yapamadan dükkanını kapattığını belirten Günday, "Esnaf ve Sanatkarların yıllardır çözüm bekleyen sorunları bu dönemde daha büyümüştür. Hükümetten bugüne kadar çözüm bekleyen hiçbir konuda anlayış göremedik. Sayın Başbakan çifte standartlı yaklaşımdan biran önce vazgeçerek Anayasa'nın Esnaf ve Sanatkarlar için koruyucu ve destekleyici tedbirlerin alınmasını emreden hükmüne kulak vermelidir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 11:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?