5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Gül Dedeman'ın yıldönümüne katıldı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Dedeman Oteli'nin 40. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla verilen resepsiyona katıldı.
 
Dedeman Otel'de gerçekleştirilen resepsiyonun ev sahibi olan Dedeman otellerinin sahibi Murat Dedeman ve kardeşi Nazire Dedeman konukları kapıda karşıladı. Resepsiyona Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Murat Dedeman'ın annesi Şahnur Dedeman ve çok sayıda davetli katıldı. Bakan Gül, bir süre Ulusoy, Hisarcıklıoğlu ve Şahnur Dedeman ile de sohbet etti. 

Sunuculuğunu Halit Kıvanç'ın yaptığı resepsiyonda bir konuşma yapan Bakan Gül, Dedeman Oteli'nin kurucusu Mehmet Kemal Dedeman'ın 'Yakınma yani laf edip oturup konuşup vakit geçirmeyin, yekin yani Kayserili tabiriyle yetiş, işe koş' sözlerini hatırlatarak, "Bazıları konuşur, şikayet eder, dedikodu eder, vaktini böyle harcar. Bazıları da, 'tamam zorluklar var ama bu iş yapılacak' der, koşar, azimle, inatla çalışır ve neticede başarır. Hepimiz için de düstur olacak bir laftı" diye konuştu. 

Dedeman Grubu'nun dünyanın ve Türkiye'nin gelişimine kendisini iyi bir şekilde uyarladığını belirten Gül, "Kendilerini çok daha ihtisas alanı olan konulara yoğunlaştırıyorlar. Madencilik ve otelcilik; her ne kadar otelcilikle biliniyorlarsa da, madencilik esas işlerinin büyük bir kısmı. Türkiye gibi maden zengini olan bir ülkede büyük bir potansiyel var ve bunu en iyi şekilde değerlendirecekler. Yeraltı servetimizi yerüstüne çıkartmak için çalışacaklar. Biz de hükümet olarak bütün madencilerin, bütün otelcilerin ve bütün işadamlarının hem önündeyiz hem arkasındayız. Türkiye'deki yatırım ortamını iyileştirerek, Türkiye'deki makroekonomik dengeleri yerine koyarak bütün iş adamlarının önündeyiz, ayrıca onların başarılı projelerin gerçekleştirmeleri, yurt içinde ve yurt dışındaki bütün çalışmalarını desteklemek için her zaman arkalarında olduk ve arkalarında, yanlarında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Gül ayrıca, hemşehrileri olarak da Dedeman'ların başarıları ile gurur duyduğunu dile getirdi. 

Murat Dedeman ise, kurucu Kemal Dedeman'ın sağlam bir vizyonla açtığı yolda azimle ve inançla yürüdüklerini belirterek, "Yakınmadık, yekinmeye baktık ve Otel Dedeman Ankara'nın başarısından hareketle Türkiye'nin en yaygın oteller zincirini yarattık" dedi. Türk turizmine olan katkılarını sürdüreceklerini ifade eden Dedeman, "40. yılımıza geldiğimizde 40 otele ulaşamadık ama hedefimiz 50. yılımızda 50 otele ulaşmış olmak" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 22:57:39
Güncelleme :6 Haziran 2006 Salı 23:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?