5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Hurma ağacı meclis gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Feridun Fikret Baloğlu, özellikle turizm bölgelerine getirilen hurma ağaçlarıyla ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. 

"Yurt dışından getirilen hurma ağaçlarının tarımsal açıdan sakıncalar taşıyıp taşımadığı konusunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?" diye soran CHP'li Baloğlu, önergesinde şu sorulara da yer verdi: 

"Bakanlığınız, yurt dışından getirilen hurma ağaçları konusunda bir kontrol sistemi oluşturmuş ise son 3 yıllık süreçte hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Yurt dışından hurma ağacı getirmekte olan ve bu konuda kurallara uygun çalışan firmaların, hastalıklı ve çürük hurma ağaçları getirmeye başladığına ilişkin iddialar araştırılmış mıdır?" 

Baloğlu, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği bir başka soru önergesinde de şu sorulara yer verdi: 

"2003, 2004, 2005 yıllarında ve 2006 yılının ilk 8 ayında ülkemize kaç adet hurma ağacı ithal edilmiştir? Mısır'dan hurma ağacı ithalinin durdurulduğu haberleri doğru mudur? Bu karar hangi gerekçeyle alınmıştır? Başka ülkelerden hurma ağacı ithali mi düşünülmektedir?"
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 16:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?