1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Kızılay'da AB karşıtı eylem

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Kızılay'da Avrupa Birliği (AB) karşıtı bir gösteri yaptı. Kızılay GİMA Alışveriş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 300 kadar TKP'li, "Bu memleket bizim, sattırmayız", "Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez" şeklinde slogan attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, AB üyesi bir Türkiye'nin "bir cennet" olacağının yalan olduğu öne sürülerek, "Avrupa'da artık işsizlik ve yoksulluk kol geziyor. Avrupa'nın, hoşgörülü olduğu söylenen toplumları göçmenlerin evlerini kundaklayan ırkçıları barındırıyor. Avrupa devletleri, Irak'ta ABD işgaline, katliamlara ordularıyla ortak oluyor" denildi.

Memleketin içinde bulunduğu dışa bağımlılığın ve yoksulluk çıkmazının 'yanlış' politikaların değil, 'bilinçli' politikaların sonucu olduğu iddia edilen açıklamada, "AB istemediği için değil, biz bu ülkenin yurtsever halkı istemediği için AB'ye girmeyeceğiz. AB'nin sömürgesi olmayacağız" ifadesi kullanıldı.

Yapılan basın açıklamasın ardından grup, Konur Sokak'ta bulunan parti binalarına kadar slogan atarak yürüdü. Yoğun güvenlik önlemlerin alındığı eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 19:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?