5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Mazlum-Der'den Sezer'e eleştiri

Mazlum-Der Başkanı Ayhan Bilgen, özgürlüklerinin, ancak başkalarının özgürlükleri üzerinde baskıya dönüşmesi durumunda sınırlandırılabileceğini söyledi. 

Kızılay Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan Mazlum-Der üyeleri adına Başkan Ayhan Bilgen bir açıklama yaptı. Bilgen, Cumhurbaşkanı'nın TBMM, Genelkurmay Başkanı'nın Harp Akademileri açılışında sarfettiği sözlerin toplumsal kamplaşmayı artırıcı, hedef gösterici, ayrımcı ve dışlayıcı bin anlayışı yansıttığını iddia ederek, "Laikliğinin, dogmatik bir ideolojik yaklaşımla sunulmasından sadece dini vecibelerini yerine getirmek isteyen çevreler değil, Aleviler, Gayrimüslimler de mağdur olmaktadır" dedi. 

Özgürlüklerinin ancak başkalarının özgürlükleri üzerinde baskıya dönüşmesi durumunda sınırlandırılabileceğini söyleyen Bilgen, devlet gücünü kullananların inançlar karşısında taraflı tutum sergileyerek incitici, itham edici söylem geliştirmelerinin toplumsal barışı tehdit edici boyutta olduğunu iddia etti. Bilgen şöyle devam etti:
"'Irak Devlet Başkanı sıfatını taşıyan kişi' yaklaşımı, Türkiye'nin komşularıyla barışçı ilişkiler geliştirmesine ve iç güvenliğe katkı sağlamayacağı gibi bir sivil araştırma kuruluşuyla birlikte Polis Akademisi öğretim üyelerini hedef alan, 'casusluk' kategorisinde tanımlayan sözler endişe vericidir." 

Toplumunun bir kesiminin inançları ya da gelenekleri gereği tercih ettikleri kıyafetleri, "insanımızı çağ dışı görünüme sokmak" olarak tarif etmenin birlikte yaşama iradesini yönelik tahammülsüz bir tutum olduğunu kaydeden Bilgen, Türkiye'de en üst düzey yöneticilerin "kılık kıyafet" tartışmalarıyla kamuoyunun yönlendirmelerinin kaygı verici olduğunu ifade etti. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 15:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?