1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Seni yalnız bırakanlardan olmayacağız'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Lozan Antlaşması'nın 82. yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törenlere katıldı. Baykal ve beraberindekilerin Anıtkabir'deki programı Aslanlı Yol'dan başladı. CHP'liler adına Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Baykal, daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Çelenk koyma merasimi sırasında yüzlerce CHP'li mozolenin bulunduğu bölüme giremeyince dışarıda beklemek zorunda kaldı. Olası bir izdihama sebebiyet vermemek için, Misak-ı Milli Kulesi'ndeki imza törenine sadece CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri alındı. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Baykal, buradan da İsmet İnönü'nün anıt mezarını ziyaret etti. Baykal, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Sevgili Genel Başkanım. Bağımsız bir devlet olarak, kendi yurdumuzda yaşama hakkımızı tanımayanlara bu hakkımızı kabul ettirişimizin 82. yılında huzurundayız. Bağımsız, çağdaş, laik bir cumhuriyet olarak dünyadaki yerimizi güçlendirme çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Çağdaş, laik ve bağımsız devlet kimliğimize karşı tehlike ve tehditler ne yazık ki varlığını ilk günlerdeki gibi hala sürdürüyor. Tehlike ve tehditler var ama, biz de varız. Gücümüzü senden ve milletimize olan inancımızdan alıyoruz. Çağdaş, laik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti var olmaya devam edecektir. Bu inancımızı ve sana olan sevgimizi ifade etmek için milyonlarca CHP'li adına kadın, erkek, çoluk, çocuk huzurundayız. Hep senin yanında bulunmaya devam edeceğiz. Seni yalnız bırakanlardan olmayacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 14:49:42
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 00:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?