5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Sezer'den Erdoğan'a uyarı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın finali Cumhurbaşkanlığı ile yapmak istediğini belirterek, "Sayın Başbakan Cumhurbaşkanlığı'na heveslenmesin. Gerekirse Kızılay sokaklarını doldururuz" dedi. 

DSP İl Saymanları, Genel Başkan Zeki Sezer Başkanlığı'nda DSP Parti Okulu'nda toplandı. Toplantı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Sezer, Başbakan Erdoğan'ın ABD'ye yaptığı gezisine değinerek, "Başbakan ABD'ye boş gitti, boş döndü. Bush sadece kendi düşüncülerini söyledi" diye konuştu. Sezer, Türkiye'nin karanlık bir süreçten geçtiğini öne sürerek, "Türkiye, önümüzdeki seçimlerde DSP iktidarıyla karanlık süreçten kurtulacak. Halkın ve Türkiye'nin DSP'ye ihtiyacı var" dedi. Türkiye'nin her bakımdan büyük sıkıntılara düştüğünü savunan Sezer, AK Parti'nin sorun çözmek bir yana, her geçen gün yeni sorunlara yol açtığını iddia etti. 2002 yılında hükümeti sıfır terörle devrettikleri Türkiye'de bugün terörün yeniden bir numaralı sorun haline geldiğini kaydeden Sezer, alt kimlik-üst kimlik tartışmaları ile de terörün üst seviyelere geldiğini belirterek, "Sayın Başbakan bugün, terörün çözümünü başkalarına havale ediyor" açıklamasında bulundu. Dış politika uygulamalarında Türkiye'nin 'şamar oğlanına' çevrildiğini öne süren Sezer, Başbakan Erdoğan'ın "Siyasetçiler şamar oğlanı değildir" şeklindeki sözlerini de anımsatarak, "Siyasetçiler şamar oğlanına dönmesin. Biz de siyaset yapıyoruz. Toplumun yanında olan siyasetçilerin şamar oğlanı olacağını düşünmüyorum. Ama bugünkü hükümet, bugünkü Başbakan, ne yazık ki Türkiye'yi şamar oğlanına çevirdi" dedi. 

Hükümetin, Türkiye'nin çıkarlarını dış ilişkilerde savunamadığını söyleyen Sezer, "Önüne gelen bu iktidarla Türkiye'ye salvo üstüne salvo atıyor. Türkiye'nin dışarıdan yönetildiği düşüncesi giderek yaygınlaşıyor. AB temsilcileri tehdit ile Türkiye üzerinde ağır basıklar yapıyorlar" diye konuştu. 

Sezer, Avrupa Birliği Parlamentosu'nun Kıbrıs konusunda son aldığı kararın Kıbrıs'tan vazgeçilmesi anlamı taşıdığını kaydederek, hükümetin de Kıbrıs konusunda yeni ödünler vermeye hazırlandığı yönünde haberler geldiğini söyledi. Hükümete bu konuda uyarıda bulunan Sezer, "Geçmiş ödünleri kabul etmek söz konusu değil, yenisine ise hiç yeltenmeyin" diye konuştu. 

DSP Lideri Sezer, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek şöyle konuştu: 

"Sayın Başbakan final diye bu süreçten söz etti. Herhalde onun kafasındaki final Cumhurbaşkanlığı köşküne çıkmak. Atatürk'ün koltuğuna oturmak. Laik, demokratik Atatürk Cumhuriyeti'nden finalde rövanşı almak istiyorlar. Sayın Başbakan böyle bir şeye heveslenmesin. Gerekirse Kızılay sokaklarını doldururuz. Çünkü halkın yüzde 24.5'i oyuyla, dayatılarak seçilecek bir Cumhurbaşkanı halkın tümünü temsil etmez. AK Parti'nin oyları hızla düşüyor. Bunun doğru olanı, bir sonraki parlamentoya bırakılması ve Sayın Ahmet Necdet Sezer'in seçildiği gibi seçilmesidir. Son zamanlarda yapılan tartışmalar da Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı'na hazırlığıdır. Amerika'da da Cumhurbaşkanlığı konusunda halkla ilişkiler çalışması yaptı. Ancak bu çalışması başarılı geçmedi. Sayın Başbakan, boş gitti, boş döndü. Bush, PKK'nın adını bile anmadı ve sadece kendi isteklerini bizim Başbakanımıza iletti. Başbakan hem ülkeyi, hem de kendisini çok trajikomik bir noktada bıraktı."
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 13:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?