5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Şirin, Uzan'ı savundu

Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Emin Şirin, milletvekillerinin hiçbir zaman avlanacak av olmadıklarını ve Genel Başkanları Cem Uzan'ın da bu konuda ava çıkmadığını bildirerek, "Transfer lafı Genç Parti için geçerli bir söz değildir. Transfer lafını katiyen konuşmadık, konuşmayacağız. Ancak kendi partilerinde istediği neticeyi alamayan, rahatsız olan insanlar varsa, seçime az bir zaman kala değil, ama şu önümüzdeki günlerde GP'de bunlara da kapımız açıktır" dedi. 

Şirin, bugün parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan'ın ABD ziyaretinin başarısız olduğunu iddia etti. "Erdoğan, Türkiye'de halledemediği konuların cevabını yurt dışında arıyor. Satır aralarına bakıldığında ortada Türkiye için bir başarı yok, ama Tayyip Erdoğan, şahsı adına bir seçim desteği bulduğu kanaatiyle memnun" ifadelerine yer veren Şirin, "Hükümetin edilgen tavrı dolayısıyla değinemediği konuları veya cevabını veremediği soruları Sayın Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı mecburen cevaplandırdı ve mecburen konuştu. Askerin ne dediğine iyi bakmak lazım. Hele hele AK Parti'liler'in yaptığı gibi alay edercesine, dalga geçercesine tavır takınmanın doğru olmadığını siyasi tecrübe gösteriyor. AK Parti mensupları bu konuda sanki alay edercesine bir tavır takındıklarını görüyorum. Bu tehlikeli bir gidiştir. Çare, hiçbir zaman askerin konuşması veya askeri darbe değildir ama, bu alay edercesine bir tavır takınmak da tehlikeli bir gidiştir" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi gerektiğini belirten Şirin, bu konuda süratle bir anayasa değişikliğine gidilmesini de istedi. Seçimin 2 turlu olması gerektiğini, bunun, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nın önünü kesmek anlamı taşımadığını da belirten Şirin, "Seçmenin yüzde 50'sinden daha azını temsil eden bir parlamentonun yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmesinin doğru olmayacağı ve önümüzdeki 7 seneyi ipotek altına almamamız gerektiğini düşündüğümüz için bunu yapıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Şirin, bir soru üzerine, bugünkü gerginliklerin altında Cumhurbaşkanlığı seçiminin yer aldığını belirterek, "Cumhurbaşkanı'nı halk seçmesi lazım. Anayasa değişikliği yapmak için vakit var. İki turlu seçimle halkın Cumhurbaşkanı'nı seçmesi bu kriz ortamını, bu gerginlik ortamını ortadan kaldıracaktır. Biz halkın seçmesi konusunda yakın zamanda bir kampanya başlatacağız. Bu kampanyaya halkın katılımını da düşünüyoruz" dedi. 

Şirin, Cem Uzan'ın milletvekili avına çıktığı haberleriyle ilgili bir soruya da şu karşılığı verdi: 

"Milletvekilleri hiçbir zaman avlanacak av değildir. Cem uzan ava filan çıkmadı. Transfer lafı Genç Parti için geçerli bir söz değildir. Transfer lafını katiyen konuşmadık, konuşmayacağız. Ancak kendi partilerinde istediği neticeyi alamayan, rahatsız olan insanlar varsa seçime az bir zaman kala değil, ama şu önümüzdeki günlerde, genç partide aradığı çalışma ortamını bulacak olanlar varsa bunlara da kapımız açıktır. Ancak transfer lafı bizim lügatımızda yoktur. Biz kimseye gidip 'bize gel' teklifinde bulunmayacağız."
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 12:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?