5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Yazıcıoğlu'ndan Pentagon haritasına tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Pentagon haritasını yırtarak çöpe attı. 

BBP Lideri Yazıcıoğlu, Roma'daki NATO Koleji'nde eğitim gören Türk subaylarıyla Amerikalı bir albay arasında yaşanan harita skandalının ardından hükümetin ciddi bir tepki vermemesini eleştirdi. Yazıcıoğlu, sürekli birileri tarafından parçalayıcı nitelikte haritalar çizilerek Türkiye toprakları üzerinde senaryolar yazıldığına dikkati çekti. Yazıcıoğlu, bunların ABD'nin Türkiye üzerinde gerçekleştirmek istediği bir proje olduğunu öne sürerek, "Pentagonun gösterdiği haritayı Türk Milleti Sevr'de yırtarak tarihin çöp sepetine attı. Şimdi de biz karşı koyuyoruz. Türk, her türlü ihanetin üstesinden gelecektir" şeklinde konuştu. Yazıcıoğlu, "Vatan bir bütündür parçalanamaz" yazılı Türkiye haritasının önünde, Türk topraklarını parçalamaya yönelik hazırlandığını iddia ettiği Pentagon haritasını yırtarken, "Türk milletinin bir zamanlar yaptığı gibi biz de bu haritaları tarihin çöplüğüne atıyoruz" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisini de değerlendiren Yazıcıoğlu, Bush ile görüşme sırasında PKK terörünün bir kez bile anılmadığını ileri sürerek, Erdoğan'ın, "Bush'un gözlerinde terörü bitirme kararlılığını gördüm" şeklindeki açıklamasını eleştirdi. Yazıcıoğlu, "Bu ne büyük aşktır ki Başbakan Bush'un gözlerindeki derin anlamı okuyabiliyor. Neden sözlerinde de bu kararlılığı görmüyor? Çünkü ABD'nin bitirmeye kararlı olduğu terör kendisine yönelik küresel terördür. Bize yönelik terörle ilgili hiçbir vaat verilmemiştir" açıklamasında bulundu.
Yazıcıoğlu, "Bush'un gözlerine dalan Başbakan Erdoğan her şeyi gözlerde okuduğundan mı haritayı sorma ihtiyacı hissetmedi?" diye sordu. 

BBP Lideri hükümetten, Türkiye'nin BOP projesinin neresinde olduğunu ve tam olarak neyi desteklediğini açıklamasını istedi. Gazetecilerin sorusu üzerine Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Harp Okulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmayı da değerlendiren Yazıcıoğlu, konuşmanın beklendiği gibi sert olmadığını belirterek "Sorumluluk çerçevesi içinde yapılmış ılımlı bir konuşmadır" dedi. 

Cumhurbaşkanı Sezer ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt tarafından yapılan irtica vurgusuna da değinen BBP Lideri, "İrticaya yönelik kaygılar ifade edilirken bu kaygıların sınırları da açıkça ortaya konmalıdır. Aksi takdirde Türk milletinin inanç ve değerlerinin, milletin varlığına zarar verdiği yönünde yanlış değerlendirmeler ortaya çıkar. Türkiye'nin önünde başka tehlikeler gelişmektedir. Uyuşturucu ortaokullara kadar inmiştir, misyonerlik faaliyetleri Anadolu'nun her tarafında yaygınlaşmaktadır, vatanın bölünmez bütünlüğü tartışılmak ve ilgili maddeler Anayasa'dan çıkarılmak istenmektedir. En kötüsü Türkiye üzerinde bölücü haritalarla senaryolar uygulanmaktadır. Konuşmalarında bu tehlikelere biraz yer vermeleri çok daha doğru olurdu" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 11:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?