5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

‘Zapsu, Başbakanlık danışmanı değil’

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamuoyunda başbakan danışmanları olarak ismi geçen Cüneyd Zapsu ve Mücahit Aslan’ın, Başbakanlık danışman kadrosunda yer almadıklarını açıkladı. 

Kamuoyunda başbakan danışmanları olarak bilinen Cüneyd Zapsu ve Mücahit Aslan’ın, Başbakanlık danışman kadrosunda yer almadıklarını açıklandı. Söz konusu iki isim, kadroda yer almasada, özel müşavir statüsünde çalışıyor.

Anavatan Partisi Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş’ın soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Şahin, 58 ve 59. hükümet dönemlerinde danışmanlık görevi yapmak üzere 11 başbakan başmüşaviri ile 13 başbakan müşaviri atandığını bildirdi. Şahin, Başbakanlık merkez teşkilatında başdanışman ve danışman kadrosu bulunmadığını da sözlerine ekledi.

İlgili kanuna göre Başbakan tarafından belirlenecek konularda danışmanlık yapmak üzere, 15 başbakan başmüşaviri, 20 başbakan müşaviri kadrosu bulunduğunu söyleyen Şahin, “58 ve 59. hükümet dönemlerinde danışmanlık görevi yapmak üzere atanan personel arasında, Cüneyt Zapsu ve Mücahit Aslan bulunmamaktadır” diye konuştu.

Mehmet Ali Şahin, Zapsu ve Aslan’a Başbakanlık personeli olmadıkları için herhangi bir görev verilmediğini, maaş ödenmediğini, lojman ve araç tahsisi yapılmadığını da vurguladı.


NTV
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 19:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?