18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Belediyeden ağaç dikme şenliği

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen ağaç dikme şenliğinde Belediye çalışanları ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri 5 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Önceki yıl Çankırı Belediyesi'nce başlatılan ve Çankırı'yı çevreleyen çıplak tepelerin yeşillendirilmesini hedefleyen 1 milyon fidan kampanyası çerçevesinde devam eden ağaçlandırma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Piknik havasında gerçekleşen ağaç şenliğinde Belediye çalışanlarının yanısıra Ankara Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri, A.Talat Onay Ana Okulu öğrencileri ve Çankırı Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinden oluşan yaklaşık 300 kişi, Acı Çay'ın kenarındaki hatıra ormanı ağaçlandırma sahasına 5 bin adet akça ve akasya ağacı dikti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, göreve geldikleri günden itibaren ağaçlandırmaya ve yeşillendirme çalışmalarına büyük bir önem verdiklerini belirterek, "Hava şartlarının ağaç dikmeye elverişli olduğu bu dönemi iyi değerlendirerek, 15 gün içerisinde 100 bin adet fidan dikmeyi hedefliyoruz. İlk etap da bugün 5 bin fidanı coşkulu bir katılımla toprakla buluşturduk. Tüm vatandaşlarımızı ağaç dikmeye ve Çankırı'nın yeşillenmesine katkıda bulunmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Ağaç şenliğine katılanlara belediye tarafından etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 16:49:43
Güncelleme :10 Haziran 2006 Cumartesi 09:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?