18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ilgaz'da kar kalınlığı 2 metre

Çankırı İl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, köy yollarında ulaşımı olumsuz yönde etkilerken, Ilgaz'da kar kalınlığının 1 metre 93 cm seviyesinde olduğu bildirildi.

Ilgaz bölgesinde kar yağışının yoğun bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken yetkililer, turistik tesislere giden yolda ulaşım sorunu olmadığını kaydetti.

Bu arada Köy Hizmetleri yetkilileri dün gece aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Çankırı genelinde 346 köyden 296 köyün yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Yetkililer, kar mücadelesinin yağış nedeniyle verimli olamadığının da altını çizdi.

Bu arada Çankırı Valisi Ali Haydar Öner'in emirleri doğrultusunda tüm köylerle irtibata geçilerek sağlık yönünden yaşanabilecek sorunlara karşı duyarlı olunması istendi.

Kar yağışı dolayısıyla Çankırı genelinde İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet, Köy Hizmetleri, Karayolları, DSİ ve Sağlık Müdürlükleri'ne bağlı ekipler alarma geçirildi.

Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde sokakta kalan vatandaşların olup olmadığı, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sürekli kontrol ediliyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 10:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?