25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Huzurevinde ikinci bahar

Çankırı İsmail Özdemir Huzurevi'nde kalmakta olan Gülsüm Temel (70) ile Halil Canbolat (74) ikinci kez dünyaevine girmenin mutluluğunu yaşadı.

Huzurevi'nde yapılan nikah ve düğün merasimi ile ikinci baharın mutluluğunu yaşamaya başlayan Gülsüm Nine ve Halil Dede'nin şahitliklerini Çankırı Valisi Ali Haydar Öner ile Garnizon Komutanı Kur. Alb. Mehmet Köksal yaptı. Nikah aktini Belediye Başkanı İrfan Dinç gerçekleştirdi. Nikah sonrası Başkan Dinç çiftlere, "Bir yastıkta genç kalın" temennisinde bulunurken, Gülsüm Nine de Halil Dede'nin ayağına bastı.

Vali Ali Haydar Öner çiftlere evlilik cüzdanını verirken, "Bu akşam, Çankırılılar için çok özel ve çok anlamlı. Huzurevimizin güzel kızlarından Gülsüm hanımefendi, huzurevimizin yakışıklı delikanlılarından Halil Beyle ikinci baharlarını yaşamak üzere çok önemli bir geceyi, bir tanıklığı bize yaşatıyorlar" diyerek gecenin heyecanını ve güzelliğini tasvir etti.

"Bir şekilde huzurevinde Gülsüm Hanımla Halil Bey karşılaştılar. Belli ki bir süre sonra bakışmaya başladılar. Daha sonra bu anlaşmayı evlilik olarak sürdürmeye karar verdiler" diyen Öner, "Huzurevi onları buluşturdu. Biz de huzur içinde beraberliklerini, sağlık ve esenlik içinde sürdürsünler dileğindeyiz" dedi. Öner, evlilik cüzdanını Gülsüm Hanıma, mutluluk reçetesini de Halil Beye verdi.

Öner ayrıca, çiftlere altın taktı. Garnizon Komutanının eşi Halime Hanım da çiftlere birer altın takarken, diğer konukların da çeşitli hediyeleri oldu.

Bu arada Çankırı Valiliği tarafından organize edilen nikah ve düğün töreninde herşey düşünüldü. Çiftler adına çıkartılan davetiye ile konuklar davet edilirken, beş katlı yaş pasta, kuru pasta, çerez, meyva kokteyli, meyva suyu ve çay ikramı da yapıldı. Çiftler yaş pastayı birlikte keserken, pastadan aldıkları ilk dilimleri de birbirlerine ikram etti. Oyun havaları eşliğinde oynayan yeni çiftlere, Vali Ali Haydar Öner ve diğer konuklar da eşlik etti.

Çiftler birlikteliklerini "Yıldırım aşkı" olarak nitelerken, 35 yıldır dul olan Gülsüm Hanımın bundan yaklaşık 10 yıl önce kendisine iki daire vererek evlenmek isteyen taliplilere red cevabı verdiği öğrenildi. Hiçbir geliri olmayan Halil Beyle, emekli maaşı bulunan Gülsüm Hanımın evlenmeleri, Gülsüm Hanımın bundan sonra maaş alamamasına da neden olacak.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 10:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?